Koffieboerin-Annadelia-website

Annadelia is 32 jaar oud en heeft het verbouwen van koffie geleerd van haar ouders. Na het overlijden van haar man verliet ze haar finca en trok ze naar de stad om te werken als kapster. Maar ze miste de natuur en besloot terug te gaan naar de koffieplantage.

Kennisoverdracht

Ze hielp haar zoon in het vergaren van kennis voor een toekomst in koffie. Die kennis kwam vooral dankzij Red Ecolsierra. Sindsdien overtuigt ze al haar kennissen en vrienden dat ze alleen biologische koffie moeten drinken.

Kleindochter vertelt over energie van de boom

Biologisch

Ze houdt ervan om te zorgen voor alles dat om haar heen groeit en bloeit: de natuur, omgeving, bomen en dieren. Ze redt zielige dieren, en dat zien we terug rond haar haar huis dat wel een asiel lijkt. Ze verbouwt sinds acht jaar biologische koffie, zonder ‘chemische troep’. Van coöperatie Red Ecolsierra heeft ze veel technische ondersteuning gekregen en geleerd hoe ze de overgang kon maken naar biologische landbouw.

Annadelia & Fairtrade Original

Er kwam een dame uit Nederland op bezoek bij Annadelia. Ze bracht haar op het idee om een hostel te beginnen op haar finca. Met behulp van de Fairtrade premie heeft ze dit idee handen en voeten kunnen geven en de keuken en kamers opgeknapt en omgebouwd. Dit eco toerisme geeft haar en haar familie een extra inkomen in tijden van een slechtere koffieoogst. Daarnaast is een hostel een mooie plek om koffiekennis uit te wisselen.

Waar smaak begint
Lees meer over ons