Khun Orachan in Thailand
In het leven en bij biologisch boeren gaat het om de balans

Kruidenboerin en moeder van twee dochters

Direct buiten de deur begint het groen van de tuin. Weelderig en wild. Maar dat laatste is schijn. Khun Orachan kent er elke centimeter. Ze verbouwt onder andere. citroengras, laos en gember. “Ik plant alles door elkaar”, zegt ze, “zo houd ik de balans, dat is beter voor de grond en voor de oogst.”

Over Orachan in het kort:

  • Woonplaats: Sisaket Thailand
  • Familie: samen met haar man heeft ze twee dochters
  • Studie: landbouw universiteit
  • Werk: kruidenboerin, lerares en voorvrouw Fairtrade boeren
Orachan samen met haar dochters

Orachan & Fairtrade Original

Samen met Fairtrade Original zijn de boeren al ver gekomen. Ze krijgen eerlijke prijzen voor hun oogst en kunnen investeren in de toekomst. Bijvoorbeeld in milieuvriendelijkere landbouwmethodes en het zelf maken van biologische mest. Maar Khun Orachan is nog altijd ambitieus. “Ik wil meer biologische groenten en kruiden en een grotere opslagruimte, zodat het voor iedereen nog beter wordt hier in Sisaket.”

Eet je mee?

Khun Orachan legt de verse kruiden die ze net in de tuin heeft geplukt op de snijplank. Haar kookkunst is gebaseerd op traditionele Thaise gerechten en het gebruik van verse ingrediënten. In  Nederland krijgen steeds meer mensen de smaak ervan te pakken. Haar recepten vormen de basis voor onze curry’s. Probeer ze zelf. Doe je ogen dicht en waan je even bij Khun Orachan thuis.

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.