Koffieboer-Edwin
‘ik ben trots om mijn land te laten zien. Ons doel is om hoge kwaliteit koffie te produceren. Het gaat niet om een grote hoeveelheid, maar om een goede kwaliteit’.

Of koffieboer Edwin trots is? Absoluut! Hij is dankbaar dat hij zijn koffie hier mag planten. Hier in de Sierra Nevada met dit prachtige uitzicht. Want niet iedereen die geboren wordt in dit gebied is zo bevoorrecht. Als een kleine jongen rende hij al door de plantages.

Jong geleerd, oud gedaan

In 2002 sloot zijn vader zich aan bij Red Ecolsierra. Hij bracht hem alles bij over de koffiecultuur en de liefde voor dit bijzondere product. Daarvoor hield hij al van de koffiecultuur maar nu kan hij dankzij de Fairtrade Original premie ook helpen om de natuur te beschermen en behouden.

Edwin samen met zijn vader

Kwaliteit

De kwaliteit van de koffie is afhankelijk van verschillende factoren. Het begint bij organische compost die wij verkrijgen door de koffie zelf – het afvalproduct (de schillen van de bes) uit de wet mill. Ook Red Ecolsierra helpt met de voorzieningen van organische compost. Daarnaast is het belangrijk om de plantage goed schoon te houden en vaak genoeg onkruid weg te halen.

Nieuwe generatie

Edwin vindt het belangrijk dat de nieuwe generatie koffieboeren meer training krijgt zodat er een bewustwording ontstaat om de natuur te beschermen. De jeugd zou een voorbeeld moeten zijn, zodat andere mensen ook de schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur gaan zien.

In het veld aan het werk

Edwin & Fairtrade Original

Voordat hij direct contact had met de klant was Edwin zich al bewust van het belang van de connectie tussen producent en consument. Maar de koffieproducenten konden de consumenten niet bereiken en hadden niet de middelen om ze uit te nodigen op de boerderij. Dankzij de trainingen van Red Ecolsierra zijn de deuren van de boerderij geopend voor gasten. Edwin had nooit gedacht dat hij zijn klanten de boerderij kon laten zien: ‘ik ben trots om mijn land te laten zien. Ons doel is om hoge kwaliteit koffie te produceren. Het gaat niet om een grote hoeveelheid, maar om een goede kwaliteit’.

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.