Een gezonde toekomst begint bij je eigen gezondheid.

Puspamani & Fairtrade Original

Het is een speciale dag. In het nieuwe gemeenschapshuis zijn Puspamani en de andere pluksters bij elkaar gekomen voor de vergadering over de besteding van de extra fairtrade inkomsten.  Op het voorhoofd dragen ze de tikka in drie kleuren. Symbool voor voorspoed en geluk. De vrouwen geven het lot graag een duwtje in de goede richting. Dus besluiten ze een flink deel van de extra fairtrade inkomsten te besteden aan het onderwijs van hun kinderen.

Drie generaties!

Een gezonde toekomst

“Gezondheid is heel belangrijk”, zegt Puspamani. “Ik was het er dus helemaal mee eens dat we óók geld besteden aan een onderzoek bij de dokter naar onze ogen, bloeddruk en nog veel meer. Ik ben heel benieuwd naar de voorlichting over goede voeding.  Ik wil graag gezond eten, maar het moet natuurlijk wel gewoon lekker zijn”, lacht ze.

Een gewone dag, bijzondere thee

Op een gewone dag wandelt Puspamani  rond half 8 de berg op naar de theevelden. Onderweg praat ze wat met de andere pluksters. Ze plukt met een voorzichtige, maar toch snelle beweging de bovenste twee blaadjes en het knopje van de theeplant. De thee van deze blaadjes is van hoge kwaliteit en bijzonder lekker. Aromatisch en toch zacht van smaak. Proef het zelf maar.

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.