Koffieboer Victor uit Colombia

Victor in Sierra Nevada

Victor groeide op in de omgeving van Minca, met en tussen de Colombiaanse koffiecultuur. En nog steeds: hij staat met koffie op en gaat ermee naar bed. Zoals de meeste koffieproducenten in Colombia leerde Victor van zijn ouders koffie verbouwen.

Biologische landbouw

Toen zijn ouders overleden, namen Victor en zijn broers als tweede generatie de finca (de boerderij met bijbehorend land) over. Ze sloten zich aan bij de coöperatie Red Ecolsierra om in georganiseerd verband biologische en Fairtrade koffie te produceren. Er is sindsdien veel veranderd. Onder de vleugels van Red Ecolsierra stapte hij over op biologische landbouw en leerde om zorg te dragen voor het water, de grond en het bos.

Fairtrade Original premie

Het bezoek aan Victor heeft ons geleerd over het belang van een geautomatiseerde verpulver machine of het was station – die mindere kwaliteit bonen eruit zeeft. Deze machine is gekocht met dank aan de Fairtrade Original premie. Dit draagt bij aan de smaak en kwaliteit van de koffie. En het bespaart tijd!

Bij de buren van Victor moeten ze handmatig de goede koffiebonen uitzoeken. Victor heeft door deze machine meer tijd voor andere projecten rondom zijn finca.

Victor & Fairtrade Original

Victor voelt zich sterker verbonden met eindconsumenten door bezoek van koffiebranders en klanten. Dankzij deze directe link met de eindgebruiker en Red Ecolsierra is ook de training en controle beter, dat levert een betere kwaliteit koffie op.

 

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.