Ik ben de natuur elke dag dankbaar voor alles wat het ons geeft

Theeplukster en bevlogen fairtradefan

De theetuinen lichten op in het vroege ochtendlicht: diep donkergroen dicht bij de takken en fris lichtgroen bij jonge blaadjes. Karuppaiya koopt op haar wandeling ernaartoe koekjes in een klein winkeltje. “Lekker als we straks pauze hebben”, zegt ze. “Ik bedank de natuur elke dag voor alles wat het ons geeft. Veel mensen werken liever in een fabriek. Mijn twee oudste dochters hebben er ook een baan. Maar ik moet er niet aan denken de hele dag binnen. Ik ben liever buiten.”

Karuppaiya in het kort

  • Woonplaats: Greenfield tea estate, Uva gebergte Sri Lanka
  • Familie: Man, drie dochters en een zoon
  • Werk: Theeplukster

Karuppaiya & Fairtrade Original

Karuppaiya zet zich in voor de jongeren. Een betere toekomst begint bij hun opleiding. “De kinderen uit de omgeving, komen graag hier om te leren met de computer om te gaan”, vertelt ze. “We hebben er voor dit jaar weer twee bij besteld. Ik zorg er ook voor dat het contact tussen ons als pluksters, het management van de tea estate en de mensen in de omgeving beter wordt. Zo kan iedereen het meest profiteren van de fairtrade inkomsten.”

De schoonheid van de beste thee

Of ze de omgeving mooi vindt? “Dat weet ik niet hoor”, lacht Karuppaiya, “het is in elk geval een mooiere plek om te werken dan een fabriek. Als het tenminste niet hard regent”, voegt ze er aan toe. “Maar ik ben vooral trots op de hoge kwaliteit thee die hier groeit. En op wat we met die fairtrade thee hebben bereikt. Ik ben er al bij vanaf 1989 en heb heel veel goede veranderingen gezien!” Help mee met deze veranderingen en geniet van bijzonder lekkere thee.

Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken
Lees meer over ons.