Als je de kansen niet aangereikt krijgt, moet je ze zelf pakken..

Fruitboerin en selfmade woman

Khun Nipalin loopt tussen haar ananassen. In haar rechterhand haar onafscheidelijke kapmes. Ze gebruikt het om een overhangende tak weg te kappen en om heel precies een ananas te schillen. “De ananassen hebben me ver gebracht. Ik heb een zus en maar één van ons kon studeren. Ik kreeg de ananassen,” lacht ze, “maar daar heb ik achteraf nooit spijt van gehad.”

Over Nipalin in het kort:

  • Woonplaats: Samroiyod, Thailand
  • Familie: samen met haar man heeft ze twee zonen van 10 en 13
  • Werk: fruitboerin en lid raad van bestuur Fairtrade Pineapple Growers
Nipalin samen met haar familie

Nipalin & Fairtrade Original

“Op m’n 13e schilde ik mijn eerste ananas”, vertelt Khun Nipalin. “Fairtrade Original heeft ervoor gezorgd dat mijn toekomst veel mooier is geworden dan ik als meisje durfde te dromen. Mijn kinderen krijgen goed onderwijs en kunnen zelfs naar muziekles. De toekomst van de wereld is voor iedereen belangrijk”, vervolgt ze ernstig. “Daarom zet ik me met de coöperatie in voor duurzame landbouw.”

De smaak van ananas

Khun Nipalin oogst alleen de rijpe ananassen. De smaak is intens zoet en fris met een aroma dat aan aardbeien doet denken. Als je de verleiding kan weerstaan om de verse ananas direct op te eten, is het een veelzijdige smaakmaker in zoete en hartige gerechten. Khun Nipalin deelt graag haar recepten. Proef bijvoorbeeld eens haar rode curry met ananas.

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.