1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (48)
Laden...
3-4 personen
25 min.
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Thais
Vegan
Vegetarisch
Fairtrade Original Thaise Gele Curry met jackfruit

Zin in een dagje zonder vlees? Maak dan eens deze Thaise gele curry met jackfruit. De vlezige structuur van deze jonge vrucht doet het goed in dit gerecht en geeft het geheel een lekkere bite. Daarnaast neemt jackfruit makkelijk smaken op, ideaal voor in deze Thaise curry. Om het gerecht compleet te maken én voor een frisse kleur, voeg je er doperwten en peultjes aan toe. Maar de leukste verrassing in deze curry zit in de abrikozen: het zoete van deze gedroogde vrucht combineert goed met de mildpittige smaak van de gele curry. Mag het nog iets pittiger van jou? Voeg dan nog een extra rood pepertje toe,

Ingrediënten

  • 200 gr peulen, puntjes verwijderd

  • 100 gr doperwten, uit de vriezer

  • 50 gr gedroogde abrikozen, in reepjes

  • 3 el platte peterselie, gehakt

  • 1 el geschaafde amandelen, geroosterd

  • 1 limoen, in 4 parten gesneden

Voor de pittige types onder ons: voeg 1 rode peper in ringen toe over het gerecht bij het serveren.

Bereidingswijze

  1. Doe de jackfruit in een vergiet, spoel de stukken goed af en laat even uitlekken.

  2. Wok de kruidenpasta kort op hoog vuur en voeg hier de stukjes jackfruit bij. Bak de jackfruit al roerend ongeveer 1 minuten mee. Blus af met de kokosmelk en laat de curry ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur en roer af en toe door. Duw daarbij de stukjes jackfruit met een houten lepel uit elkaar.

  3. Kook ondertussen de basmatirijst zoals aangegeven op de verpakking.

  4. Blancheer de peulen 3 minuten in kokend water en spoel ze daarna goed af met koud water.

  5. Roer de abrikoosreepjes, doperwten en peulen door de curry en warm het geheel nog ongeveer 2 minuten goed door.

  6. Verdeel de rijst over de borden, schep hier de Thaise gele curry over en bestrooi met de gehakte peterselie en het amandelschaafsel. Maak het gerecht af met de partjes limoen en eventueel de ringen van rode peper.

Deel dit Recept!

Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken
Lees meer over ons.