1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (39)
Laden...
4
60 min.
60 minuten of langer
Hoofdgerecht
Lunch
Vegan
Vegetarisch
Pompoensoep gele curry

Deze smaakvolle pompoensoep is mildpittig door de gele currykruiden en romig dankzij de kokosmelk. Daarbij is het ook nog eens een heel makkelijk recept en zit het boordevol groenten. Kortom, ideaal comfort food voor de koude herfstdagen. Vind jij het ook altijd fijn om een goedgevulde pan soep op het fornuis te hebben staan? Probeer dan ook eens deze Thaise tom yum met bananenbloesem of deze pittige pinda-kokossoep met paksoi, paprika en taugé.

Ingrediënten

  • 1 flespompoen

  • 1 flinke winterwortel

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 15 gr koriander

  • 1 limoen

  • 15 gr pompoenpitten

  • een paar druppels pompoenpitolie

  • 600 ml groentebouillon

  • olijfolie

  • zout en peper

Tip

Maak de soep een dag van tevoren, dan trekken de smaken extra goed in.

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draden. Snijd de pompoen met schil in stukken van ongeveer 2 centimeter.

  2. Maak de winterwortel schoon en snijd in even grote stukken als de pompoen.

  3. Doe de stukken pompoen samen met de wortel in een ovenschaal en besprenkel met olie. Breng op smaak met peper en zout. Zet de schaal 30 minuten in het midden van de oven en rooster de groenten gaar. Schep na 15 minuten de groenten even om.

  4. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de koriander grof. Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de geroosterde pompoen en wortel toe en bak deze kort mee.

  5. Roer de gele curry kruidenpasta door het geheel en bak ook dit kort mee. Voeg de helft van koriander, giet de kokosmelk en bouillon erbij en breng de soep aan de kook.

  6. Pureer de soep met een staafmixer helemaal fijn en duw de soep met de bolle kant van een soeplepel door een bolzeef. Warm nog even goed door. Druppel naar smaak wat sap van een limoen bij de soep en breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper.

  7. Schep de soep in vier komen en garneer af met wat pompoenpitten, een paar druppels pompoenpitolie en de overgebleven koriander. Lekker om te serveren met platbrood.

Maak er veel soeps van

Tips & tricks en pompoensoep-recepten voor ieder seizoen vind je op onze overzichtpagina.

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.