1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
Loading...
3-4 personen
15 min.
Glutenvrij
Thaise Gele Curry met vis en asperges

Rijk van smaak, veel groenten en toch zo snel klaar: dit Thaise currygerecht heeft het allemaal! Binnen 15 minuten heb je deze kruidige gele curry met witvis, asperges en spinazie geserveerd, inclusief biologische pandanrijst. En het fijne daarnaast is dat je maar 6 ingrediënten in totaal nodig hebt voor dit recept. Mocht het geen aspergeseizoen zijn, dan kun je de asperges ook vervangen voor bijvoorbeeld courgette. Rooster was sesamzaadjes om als laatst erover heen te strooien, en smullen maar!

Ingrediënten

  • 300 gr groene asperges, in gelijke stukken van 3 cm

  • 200 gr spinazie

  • 300 gr witvis, in gelijke stukjes

En van fairtrade original:

Extra lekker met wat geroosterde sesamzaadjes erover.

Bereidingswijze

  1. Begin met het koken van de Pandanrijst. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking

  2. Wok de Thaise gele curry kruidenpasta kort op hoog vuur en voeg hier de spinazie bij. Bak deze al roerend nog ongeveer 1 minuten mee en voeg dan de groene asperges toe. Roer de kokosmelk erdoor en breng het geheel aan de kook.

  3. Leg de stukjes witvis in de curry en laat het geheel op laag vuur ongeveer 5 minuten sudderen tot de vis gaar is.

  4. Verdeel de rijst over de borden, schep hierover de Thaise gele curry met witvis en bestrooi eventueel met geroosterde sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Wij maken eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen door het ontwikkelen van lokale handelsketens.
Lees meer over ons.