1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 - 4 personen
20 min. + 45 min. wachttijd
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recept Gele bloemkoolcurry

Doordat bloemkool goed in staat is smaken op te nemen, is het ideale groente om te gebruiken in currygerechten. Zo ook in deze mild pittige gele curry met de kruidige smaken van specerijen zoals citroengras, kerrie en kurkuma. De knapperigheid van de krokante kikkererwten geeft het gerecht een goeie bite.

 

Wil je liever de smaak van Thaise curry met met vlees of vis? Probeer dan eens deze groene curry met kip en paksoi of dit recept voor Mosselen in Thaise rode curry.

 

 

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, schoongemaakt en in gelijke roosjes

  • 2 rode uien, in parten

  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt

  • 1 tl kerriepoeder

  • olijfolie

  • 200 gr doperwten (diepvries)

  • 200 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt

  • 1 el garam masala

  • peper en zout

  • 2 lente-uien, in ringen

  • 15 gr koriander, gehakt

  • 200 ml dikke yoghurt

  • 4 pitabroodjes

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer twee eetlepels olie en de garam masala met de kikkererwten in een kom. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de kikkererwten. Bestrooi ze met peper en zout. Zet ze voor dertig minuten in de oven en schep iedere tien minuten even om. Laat de kikkererwten afkoelen en zet weg tot verder gebruik.

  2. Draai de temperatuur van de oven terug naar 180 graden. Leg de bloemkool en de rode ui in parten op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Roer twee eetlepels olijfolie met de knoflook en kerriepoeder door elkaar en verdeel dit over de bloemkoolroosjes en ui. Bestrooi met peper en zout. Zet in het midden van de oven en rooster ongeveer vijftien minuten tot de groenten beetgaar zijn.

  3. Bak de kruidenpasta kort op hoog vuur. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Schep vervolgens de geroosterde bloemkool en rode ui er door. Voeg als laatste de doperwten toe en warm nog even goed door.

  4. Verwarm de pitabroden in de oven of broodrooster.

  5. Schep de curry in een schaal en garneer met de lente-ui, geroosterde kikkererwten en de gehakte koriander.

    Serveer met de yoghurt en de pitabroodjes.

Tip: Varieer eens met het kruidenmengsel voor de knapperige kikkererwten, door bijvoorbeeld wat chilipeper toe te voegen voor extra pit. En maak extra veel, zodat je ’s avonds nog wat te snacken hebt.

Alle ingrediënten worden zo direct mogelijk bereid en verpakt, zodat de originele smaak bewaard blijft tot in jouw keuken
Lees meer over ons