1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5)
4 sateetjes
90 min.
Vegetarisch
Saté van jackfruit

Net echt deze saté met jackfruit! Je kunt bijna niet geloven dat je gewoon fruit eet in plaats van kip of varkensvlees. En het is helemaal niet lastig of moeilijk. Gewoon de jackfruit marineren met alle heerlijke kruiden en ingrediënten en voila, er ligt een gezonde variant van dit bekende Indonesische gerecht op je bord. Wist je dat saté zich ook heel goed laat combineren met atjar? Ook zo’n fijn Indonesisch gerecht. Benieuwd naar andere Indonesische gerechten? Wat dacht je van Rendang? Of juist Rendang met groenten en brood.

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • 2 el zonnebloemolie

  • sap van 1/2 limoen

  • 1 tl ketoembar

  • 2 tl laos

  • 1 el bruine basterdsuiker

  • 4 el kant en klare pindasaus

  • olie om in te bakken

  • 2 el Ketjap

  • satéprikkers

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Spoel het jackfruit af en laat goed uitlekken. Snijd het in gelijke stukken van ongeveer 2 centimeter en leg deze in een diepe schaal.

  2. Snipper de ui en het snijd het knoflook fijn. Maak een marinade door de zonnebloemolie, limoensap, ketjap, sambal, laos, ketoembar, bruine suiker, ui en het knoflook goed door elkaar te roeren. Giet de marinade over de stukjes jackfruit ven laat ongeveer 1 uur marineren.

  3. Prik de gemarineerde jackfruit aan de satéprikkers.

    Verwarm 2 eetlepels  olie in een koekenpan en bak de saté rondom bruin en knapperig.

  4. Verwarm de pindasaus zoals aangegeven op de verpakking.

    Leg de jackfruit saté op een mooie schaal en giet hierover de pindasaus.

  5. Garneer eventueel af met gehakte nootjes en lente-ui ringen.

Lekker met rijst en atjar

Waar smaak begint
Lees meer over ons