4
30 min.
Vegetarisch
nacho's

Deze vegetarische nacho’s zijn ideaal voor bij de borrel of als voorgerecht voor een uitgebreid Mexicaans diner. De tortillachips worden meestal gemaakt met gehakt, maar deze variant met jackfruit zorgt voor een lekkere vleesvrije bite. Wist je dat Nacho een veel voorkomende naam is in Spaanstalige landen? Het is een afkorting voor de naam: Ignacio. Ignacio of Nacho, deze nacho’s geven jouw avond een lekker Latijns Amerikaanse tintje. Buen provecho!

Ingrediënten

  • 50 gr geraspte cheddar kaas

  • 2 eetlepels crème fraîche

  • 200 gr tortillachips

  • Plantaardige olie om in te bakken

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 2 tl gerookte paprikapoeder

En van fairtrade original:

Voor de salsa:

  • 75 gram zwarte bonen
  • 75 gram mais
  • 1/2/ avocado
  • 2 tomaten
  • 5 takjes koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 stuks lente-ui
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Giet het jackfruit af en spoel goed met koud water. Pluk het jackfruit vervolgens tot kleine reepjes en bewaar voor later gebruik.

     

  2. Snipper de ui en pers het knoflook. Meng in een kommetje de sweet en sour met de sojasaus en gerookte paprikapoeder. Verhit in een steelpan 1 eetlepel olie en bak hierin  de ui met het knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de jackfruit toe en bak even mee.

  3. Giet tenslotte het sweet en sour mengsel erbij en laat ongeveer 15 minuten al roerend zachtjes garen. Het is goed wanneer de jackfruit uit elkaar valt.

  4. Snijd ondertussen de toemaat in 4 kwarten, verwijder het zaad en snijd  het vruchtvlees in blokjes. Hak de koriander fijn en snijd de lente-ui in ringen. Giet de bonen en mais af en spoel goed met koud water. Snijd als laatste de avocado in blokjes.

  5. Meng in een kom alle ingredienten en breng op smaak met het limoensap, peper en zout.

  6. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  7. Doe de nacho chips in een schaal en verdeel achtereenvolgens de jackfruit, de salsa en de cheddarkaas erover. Zet de schaal in de oven tot de cheddar gesmolten is.

  8. Doe de crème fraîche er tenslotte op en garneer af met lente-ui en koriander.

Als eerste fairtrade organisatie ter wereld en het enige non-profit merk in de Nederlandse supermarkt werken wij nauw samen met boeren en producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.
Lees meer over ons