1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10)
Loading...
3-4
15 min.
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Thais
Vegetarisch
Snelle Thaise Gele Curry met Bloemkool, kikkererwten en doperwten

Van maandag 8 tot en met zondag 14 maart 2021 spelen groenten en peulvruchten de hoofdrol op ons bord. Wij doen dan, alweer voor de derde keer op rij, mee aan de Nationale Week Zonder Vlees. Waarom? Omdat we je graag laten zien hoe je makkelijk, gezond én lekker kunt koken zonder dat iets hoeft te missen. En dat is fijn, want zo help je ongemerkt ook onze planeet.

Zo zet je deze Thaise Gele Curry in 15 minuten op tafel. Boordevol verse groenten en romig van smaak door de kokosmelk. Deze curry-variant is mildpittig van smaak. Eten er kinderen mee? Voeg dan iets meer kokosmelk toe. Zo wordt het gerecht nog zachter van smaak. Serveer met Thaise Bruine Rijstnoedels of rijst. Je maakt je vegetarische curry af met koriander of andere kruiden die je lekker vindt.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden

  • 150 gr doperwten, uit de diepvries

  • 1 bosje koriander, gehakt

Bereidingswijze

  1. Wok de Thaise Gele Curry-kruidenpasta in een pan kort op hoog vuur en voeg hier de bloemkoolroosjes aan toe. Bak de bloemkool al roerend 3 minuten mee.

  2. Roer de kokosmelk erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de curry op laag vuur ongeveer 6 minuten sudderen tot de bloemkoolroosjes beetgaar zijn.

  3. Voeg tijdens de laatste 2 minuten de doperwten en kikkererwten toe aan de curry en warm even nog even goed door. Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de verpakking.

  4. Verdeel de rijstnoedels over de borden, schep hierover de curry met bloemkool, kikkererwten en doperwten  en bestrooi met de gehakte koriander of andere kruiden die jij lekker vindt!

Youtube video

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.