3-4
15 min.
Vegetarisch
Snelle Thaise Gele Curry met Bloemkool, kikkererwten en doperwten

Drukke week voor de boeg, maar wil je wel lekker en gezond eten? Deze snelle Thaise Gele Curry is dan precies wat je wilt. De bloemkool en kikkererwten zorgen voor een gevulde maaltijd en de doperwten voor een frisse groene kleur. Deze curry variant is mild-pittig van smaak. Eten er kinderen mee? Voeg dan iets meer kokosmelk toe, zodat het gerecht zachter van smaak wordt. Serveer met Thaise Bruine Rijstnoedels, binnen 2 minuten klaar en vol van smaak! Maak jouw vegetarische curry af met koriander of andere kruiden die je lekker vindt.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden

  • 150 gr doperwten, uit de diepvries

  • 300 gr kikkererwten, uit blik (afgespoeld en uitgelekt)

  • 3 el koriander, gehakt

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Wok de Thaise Gele Curry kruidenpasta in een pan op kort op hoog vuur en voeg hier de bloemkoolroosjes aan toe. Bak de bloemkool al roerend mee voor 3 minuten.

  2. Roer de kokosmelk erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de curry op laag vuur ongeveer 6 minuten sudderen tot de bloemkoolroosjes beetgaar zijn.

  3. Voeg tijdens de laatste 2 minuten de doperwten en kikkererwten toe aan de curry en warm even nog even goed tot het geheel door en door warm is. Maak ondertussen de rijstnoedels klaar volgens de verpakking.

  4. Verdeel de rijstnoedels over de borden, schep hierover de curry met bloemkool, kikkererwten en doperwten  en bestrooi met de gehakte koriander of andere kruiden die jij lekker vindt!

Door het ontwikkelen van lokale handelsketens maken wij eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen.
Lees meer over ons.