1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
Laden...
4 personen
30 min. + 30 min. wachttijd
30 minuten of korter
Bereidingstijd
Hoofdgerecht
Indonesisch
Vegetarisch
Rendan van spitskool en oesterzwammen

Het traditonele rendangrecept is met vlees, maar deze rendang van spitskool en oesterzwammen variant is helemaal plantaardig. Niet alleen lekker makkelijk maar ook nog eens vol smaak door de kokosmelk en ingrediënten zoals sereh en gember. Zo bereid je dit gerecht binnen 30 minuten en met daarna een half uurtje wachten, kun je de rendang serveren. Liever een spitskoolsalade met kip, een soep van spitskool met kerrie of heb je zin in een recept met deze groente uit de oven? Bekijk dan eens dit recept voor spitskool uit de oven.

Ingrediënten

  • 300 gr Spitskool, fijngesneden

  • 300 gr oesterzwammen, gescheurd in dunne reepjes

  • 1 rode ui, gesnipperd

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 100 ml ketjap

  • 1 cm gember, geschild en fijngehakt

  • 1 stengel sereh, gekneusd

  • 1 tl komijnzaad, gevijzeld

  • 1 tl gemalen korianderzaad

  • 1 lente-ui, in ringen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de kokosolie in een hapjespan en fruit hierin de ui met het knoflook en de gember glazig.  

  2. Voeg de oesterzwammen toe en bak deze al omscheppend op hoog vuur tot de paddenstoelen gaan kleuren en al het vocht verdampt is. Doe de spitskool erbij en bak kort mee. 

  3. Roer de sambal, ketjap, sojasaus, komijn en korianderzaad door het spitskool mengsel en giet de kokosmelk erbij. Roer het geheel door tot alles goed gemengd is. Leg de sereh in de rendang en laat het geheel op laag vuur in ongeveer 30 minuten inkoken.  

  4. Verwijder voor het serveren de sereh en bestrooi met de lente-ui. 

Lekker met bijvoorbeeld gekookte rijst en sajour boontjes

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.