1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4)
Laden...
4 personen
20 min.
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Vlees
Fairtrade Original - Recept nasi goreng

Hoewel we in Nederland nasi goreng – letterlijk vertaald ‘gebakken rijst’ – graag eten als een avondmaaltijd, is het Indonesië heel gebruikelijk om ermee te ontbijten. Vaak is er rijst over van de avondmaaltijd ervoor. Dat wordt de volgende ochtend op smaak gebracht met kruiden en opgebakken met daarbij wat groenten en eventueel een eitje. Ga je toch liever voor de nasi als avondmaaltijd? Serveer dan met deze saté van tempeh en kruidige chutney van mango en kokos.

Ingrediënten

  • 300 gr kipfilet

  • 600 gr nasi groenten

  • 1 komkommer

Lekker met Krupuk.

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Snij de kip in gelijke stukjes.

  3. Verhit de olie in een wok op hoog vuur en bak de kip rondom bruin. Voeg de kruidenpasta toe en fruit nog even mee.

  4. Voeg de groenten toe en roerbak beetgaar.

  5. Giet 100 ml water in de wok en laat even sudderen.

  6. Voeg de gekookte rijst toe en bak al omscheppend drie minuten op hoog vuur. Serveer met komkommersalade en eventueel met Krupuk.

SNELLE BAMI OF NASI GORENG MAKEN?

Ga vanavond snel aan tafel met onderstaande recepten:

INDONESISCH TAFELEN!

Zelf een Indonesische rijsttafel maken? Hieronder vind je nog meer Indonesische inspiratie!

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.