1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10)
Laden...
1 potje ca. 250 gr
20 min.
30 minuten of korter
Indonesisch
Seroendeng

Zelfgemaakt is toch vaak wel het lekkerst! Dat geldt ook zeker voor Seroendeng. Dit is een mengsel van geschaafde kokos, pinda’s, gebakken uien en specerijen. Seroendeng is niet te missen in de Indonesische keuken. Strooi het over je rijst, nasi, bami of sajoer boontjes. En verrijk je gerecht met de heerlijke smaak en knapperige textuur.

Nieuwsgierig naar de gerechten waar je Seroendeng aan toe kunt voegen? Bekijk dan ons recept voor Vegan nasi met tofu, Sajoer Lodeh en Bami Goreng.

Ingrediënten

  • 1 sjalot, fijngesnipperd

  • 1 teen knoflook, fijngesneden

  • 1 tl trassi

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 tl gemalen sereh (citroengras)

  • 2 blaadjes van de kaffir limoen – fijn gesneden

  • 1 el tamarinde pasta

  • 100g geraspte kokos

  • 100g pinda’s

  • 2 el kokosolie

En van fairtrade original:

Tip: Eet je liever vega(n), laat dan de trassi uit het recept.

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui en knoflook glazig in de kokosolie. Voeg de trassi, komijn, sereh, sambal, kaffir en suiker toe en roer goed door.

  2. Roer de tamarinde erdoor en bak al roerend tot er een droog mengsel ontstaat.

  3. Doe de kokosrasp erbij en bak deze al roerend mee op laag vuur tot de kokos begint te kleuren. Let goed op dat de kokos niet verbrand.

  4. Laat afkoelen en roer de pinda’s erdoor. Breng op smaak met zout.

Je kunt de seroendeng een paar dagen bewaren in een schoon afgesloten potje.

Deel dit Recept!

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.