1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
Laden...
3-4 personen
15 min.
Fairtrade Original sajoer boontjes recept

Sajoer boontjes, of te wel: Hollandse sperziebonen klaargemaakt met een Oosters sausje. Een ‘sajoer’ is een nat groentegerecht uit de Indonesische keuken dat uit één of meerdere soorten groente bestaat. Het gerecht wordt altijd klaargemaakt met uien, verse kruiden en een scheut water of bouillon.

Met ons recept maak je jouw eigen sajoer boontjes klaar, zonder zakje met alleen maar verse ingrediënten. Binnen 15 minuten zet je deze salade op tafel! Een lekker fris bijgerecht bij Indonesische rendang, of deze noedels met teriyaki paddenstoelen.

Ingrediënten

  • 300 gram sperziebonen, gedopt en gebroken

  • 1 paprika, in blokjes

  • 1 lente-ui in ringen

  • 2 sjalotten, gesnipperd

  • 1 teen knoflook, geperst

  • 1 tl geraspte verse gember

  • 1/2 limoen, rasp + sap

  • 1 el geschaafde amandelen, geroosterd

  • 1 el zonnebloemolie

  • peper & zout

Bereidingswijze

  1. Blancheer de boontjes in kokend water met een beetje zout tot ze gaar zijn en spoel ze daarna af met koud water onder de kraan.

  2. Maak een dressing door de sjalot, knoflook, gember, citroenrasp en -sap in een ruime kom te mengen met de zonnebloemolie, sojasaus, honing en sambal.

  3. Schep de boontjes, paprika en lente-ui erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de geschaafde amandelen over de salade!

Deel dit Recept!

Wij maken eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen door het ontwikkelen van lokale handelsketens.
Lees meer over ons.