1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6)
Laden...
4 personen
30 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Vis
Indische eieren

Bij een rijsttafel mogen deze Indonesische eieren niet ontbreken! Samen met de taugé-salade en basmatirijst haal je in één keer een beetje Indonesië in huis. Selamat makan. Of maak eens deze plantaardige Rendang, typisch Indonesisch maar dan met een twist.

Ingrediënten

  • 8 vrije uitloop eieren

  • 1 ui

  • 4 tenen knoflook

  • 2 tl laos

  • 2 el petis oedang of trassi (garnalenpasta)

  • 2 citroengras stengels

  • 2 laurierblaadjes

  • sap van 1 citroen

  • peper en zout

  • 300 gr taugé

  • 2 tl sesamolie

  • 4 el gehakte koriander

  • 2 lente uien

  • 1 chilipeper

  • 1 el vissaus

  • 2 el gehakte pinda’s

  • 1 el rijstazijn

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren 4 minuten. De eieren zijn dan nog zacht maar wel te pellen.

  2. Hak de knoflook en snipper de ui.

  3. Doe de ui, knoflook, sambal, laos, suiker en petis oedang in de keukenmachine en draai tot een pasta*

  4. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de pasta ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur.

  5. Doe de kokosmelk, laurierblaadjes en gekneusde citroengras stengels erbij en roer goed door. Wanneer er een mooie saus ontstaat kunnen de zachtgekookte (gepelde) eieren erbij.

  6. Laat deze nog een minuut of 4 sudderen in de saus. Breng zo nodig op smaak met peper en zout.

  7. De eieren zijn het lekkerst wanneer je ze een dag van tevoren maakt. De saus heeft dan tijd om mooi in de eieren te trekken.

  8. Bereiding taugésalade:

    Overgiet de taugé met kokend water en spoel direct met koud water. Maak de taugé droog. Maak de rode peper schoon en snijd heel fijn. Snijd de lente-ui in ringen. Roer alle ingrediënten van de salade door elkaar en bestrooi met de gehakte pinda’.

  9. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Maak 4 borden op met de rijst de eieren in saus en de salade of serveer alle gerechten apart in mooie schalen.

*Wanneer je geen keukenmachine hebt kan dit ook met een vijzel.

Deel dit Recept!

Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken
Lees meer over ons.