1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5)
Laden...
4
20 min.
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Indonesisch
Vlees
Bami goreng

Als we het in Nederland hebben over Bami dan bedoelen we vaak Bami Goreng. Dit is gebakken bami met (meestal) vlees of garnalen, groenten, ei en andere smaakmakers. Onze Bami Goreng kruidenpasta is mild en kruidig met de hartige smaak van sojasaus. De ideale basis voor een makkelijk en heerlijk gerecht. Jij vult de rest aan naar eigen smaak! Met bijvoorbeeld een topping van seroendeng. Enjoy!

Ingrediënten

  • 300 gr kippendij, in gelijke reepjes (of vega kip stukjes!)

  • 1 ui, gesnipperd

  • 1 peen, in kleine schijfjes

  • 1 prei, gewassen en in halve ringen

  • 1 paksoi in gelijke grove stukjes

  • 2 lente-ui in ringen

  • 4 eieren

Optioneel voor meer pit: 1 rode peper, gehakt

Bereidingswijze

  1. Verhit een lepel olie in een pan en bak hierin de kip rondom bruin. Doe de ui, wortel en prei (en eventueel de rode peper) erbij en bak al roerend kort mee.

  2. Doe de paksoi erbij en bak al roerend nog ongeveer een minuut.

  3. Roer de kruidenpasta door de groenten en voeg 100 ml water toe. Laat het geheel ongeveer 2 minuten zachtjes sudderen tot de groenten beetgaar zijn.

  4. Bereid de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Schep de noedels door de groenten en kip tot alles goed verdeeld is.

  5. Bak in een koekenpan de vier eieren één voor één in een beetje olie.

  6. Verdeel de bami over de borden, verdeel de lente-ui erover en maak af met een gebakken ei.

SNELLE BAMI OF NASI GORENG MAKEN?

Ga vanavond snel aan tafel met onderstaande recepten:

INDONESISCH TAFELEN!

Zelf een Indonesische rijsttafel maken? Hieronder vind je nog meer Indonesische inspiratie!

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.