1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
4 personen
40 min.
Rendang

Rendang is het bekende rundvleesstoofgerecht uit Indonesië. Rendang smaakt heerlijk met rundvlees, maar wist je dat er ook andere variaties zijn. Denk bijvoorbeeld aan groenten, kies dan wel groeten die niet snel gaar worden zoals kool. Dit recept is een variant op de traditionele Rendang rundvlees, ook geschikt voor wanneer je een avondje geen dierlijke producten wilt eten.

Ingrediënten

  • 200 gr bloemkoolroosjes

  • 200 gr broccoliroosjes

  • 1 pitabrood

  • 3 tenen knoflook, gehakt

  • 2 uien, gesnipperd

  • 3 cm verse gember, geraspt

  • 2 el plantaardige olie

  • 1 rode peper, gehakt

  • 2 tl laos

  • 200 ml (plantaardige) yoghurt

  • 1 tl kurkuma

  • 2 tl komijn

  • 2 tl korianderpoeder

  • 1 stengel citroengras, gekneusd

  • 2 laurierblaadjes

  • 2 lente-ui, in ringen

  • 2 el pompoenpitten geroosterd

  • 15 gram muntblaadjes, gehakt

  • Sap van 1/2 citroen

  • Peper

En van fairtrade original:

Optioneel:

  • 1 tl chiliflakes

Bereidingswijze

  1. Blancheer de broccoli en bloemkoolroosjes 5 minuten tot ze beetgaar zijn en spoel koud.

  2. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de ui, knoflook, rode peper en gember erbij en fruit deze glazig. Roer de laos, kurkuma, komijn en korianderpoeder erdoor en bak al roerend ongeveer een minuut mee.

  3. Giet de kokosmelk over het geheel en doe daar de citroengras en laurier bij. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.

  4. Voeg de bloemkool, broccoli en de bonen toe en roer goed door. Laat de rendang van groenten op het laagste pitje ongeveer 10 minuutjes zachtjes sudderen. Verwijder voor serveren de citroengras en de laurierblaadjes.

  5. Maak ondertussen de munt-yoghurt door de yoghurt, munt, citroensap door elkaar te roeren. Breng de saus op smaak met peper en de zeezoutmix. Bestrooi eventueel met de chiliflakes.

  6. Verwarm het pitabrood en snijd deze in vier gelijke punten. Snijd de punten open en verdeel over 4 borden. Schep de groenten rendang erop en een lepel munt-yoghurt. Garneer het geheel af met de lente-ui ringen en de pompoenpitten.

Smaak begint bij de oorsprong. Daar waar het zaadje de grond in gaat. Waar tropische regenbuien de rijstvelden onder water zetten en de zon het fruit rijpt.
Lees meer over ons