1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 personen
40 min.
Rendang

Rendang is het bekende rundvleesstoofgerecht uit Indonesië. Rendang smaakt heerlijk met rundvlees, maar wist je dat er ook andere variaties zijn. Denk bijvoorbeeld aan groenten, kies dan wel groeten die niet snel gaar worden zoals kool. Dit recept is een variant op de traditionele Rendang rundvlees, ook geschikt voor wanneer je een avondje geen dierlijke producten wilt eten.

Ingrediënten

  • 200 gr bloemkoolroosjes

  • 200 gr broccoliroosjes

  • 200 gr witte reuzenbonen of limabonen (blik)

  • 1 ui

  • 1 el plantaardige olie

  • 2 lente-ui

  • 2 el pompoenpitten

  • sap van ½ citroen

  • 200 ml (plantaardige) yoghurt

  • 15 gr muntblaadjes

  • 1 pitabrood

  • peper

  • 1 tl chiliflakes (optioneel)

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Blancheer de broccoli en bloemkoolroosjes 5 minuten tot ze beetgaar zijn en spoel koud. Spoel de reuzenbonen goed af. Snipper de ui en snijd de lente-ui in ringen. Verhit de olie in een wok en bak hierin heel kort de ui (houdt de lente-ui apart voor later).

  2. Voeg de kruidenpasta en de kokosmelk toe en roer door totdat alle pasta goed door de kokosmelk is opgenomen. Doe de geblancheerde broccoli, bloemkool en de bonen erbij. Laat ongeveer 10 minuten zacht sudderen.

  3. Maak ondertussen de munt-yoghurt. Hak hiervoor de munt fijn. Roer deze door yoghurt en druppel er een beetje citroensap naar smaak bij. Breng de dip op smaak met peper en de zeezoutmix kokos, citroen en koriander en eventueel wat chiliflakes.

  4. Verwarm het pitabrood en snijd in 4 punten. Snijd de punten open en verdeel over 4 borden. Schep de groenten rendang erop en een lepel munt-yoghurt. Garneer het geheel af met de lente-ui ringen en de pompoenpitten.

Door het ontwikkelen van lokale handelsketens maken wij eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen
Lees meer over ons