1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
Loading...
3-4 personen
30 min. + 150 min. wachttijd
rendang oosterse salade

Rendang met rundvlees zoals ze het in Indonesië maken. Laat het rundvlees lekker lang laten sudderen totdat het haast zijdezacht wordt. Door het sudderen wordt de smaak van de rendang volledig opgenomen in het vlees. De rendang combineert goed samen met de knapperige sperziebonensalade. Selamat Makan! In totaal ben je 60 minuten bezig, waarvan 30 minuten wachttijd is.

Ingrediënten

  • 500 gr runderlappen

  • 2 el olijfolie

  • 3 tenen knoflook, gehakt

  • 2 uien, gesnipperd

  • 3 cm verse gember, geraspt

  • 1 rode peper, gehakt

  • 2 tl laos

  • 1 tl kurkuma

  • 2 tl komijn

  • 2 tl korianderpoeder

  • 1 stengel citroengras, gekneusd

  • 2 laurierblaadjes

  • 600 gr sperziebonen, puntjes verwijderd en geblancheerd en koud gespoeld

En van fairtrade original:

Voor de dressing

– 1 sjalotje, fijn gesnipperd
– 1 teen knoflook, fijn gehakt
– 1 rode peper, in fijne ringen
– 2 cm verse gember, geraspt
– 2 el sesamolie
– 2 el limoensap
– 1 el kokosrasp
– 2 el gehakte pinda’s
– Peper

Bereidingswijze

  1. Laat de olie goed heet worden in een pan met dikke bodem. Bak hierin het vlees in ongeveer 5 minuten rondom bruin.

  2. Doe de ui, knoflook, rode peper en gember erbij en fruit deze glazig.

  3. Roer de laos, kurkuma, komijn en korianderpoeder erdoor en bak al roerend ongeveer een minuut mee. Giet de kokosmelk over het geheel en doe daar de citroengras en laurier bij. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.

  4. Laat de rendang op het laagste pitje ongeveer 2,5 uur gaar stoven. Verwijder voor serveren de citroengras en laurierblaadjes. Wanneer de rendang wat droog wordt kun je een beetje water toevoegen.

  5. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  6. Maak een dressing door de sojasaus, limoensap, sesamolie, honing, knoflook, gember, rode peper en sjalot door elkaar te roeren. Breng de dressing op smaak met peper en de zeezoutmix.

  7. Verdeel de dressing door de geblancheerde sperziebonen. Bestrooi de salade met de geraspte kokos en gehakte pinda’s. Serveer de salade met de rijst en de rendang.

     

     

Door het ontwikkelen van lokale handelsketens maken wij eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen.
Lees meer over ons.