Klaar voor een frisse start? Met deze bloemkool ‘nasi’ eet je gemakkelijk extra groenten. Je wisselt de gewone rijst in voor bloemkoolrijst en brengt op smaak – inclusief een pitje – met onze Nasi Goreng kruidenpasta. Een vliegensvlugge wok met beetgare oosterse wokgroenten, knapperige bosui en zoute (vega) spekjes. Lekker en ook nog eens koolhydraatarm. Let’s go!
1 el olie
125 gr (vega) spekreepjes
400 gr oosterse wokgroenten
400 gr bloemkoolrijst
4 eieren
2 bosui, in ringen
TIP: Lekker met een frisse komkommersalade, seroendeng en Krupuk.
Bak de (vega) spekreepjes in een beetje olie.
Voeg de Indonesische Nasi Goreng kruidenpasta toe en bak kort mee.
Roer de roerbakgroenten door de kruidenpasta en spekjes en zorg voor een goede verdeling van de bumbu.
Voeg 100 ml water en de bloemkoolrijst toe. Bak al omscheppend ongeveer 5 minuten tot alles beetgaar is.
Maak tegelijkertijd de spiegeleitjes.
Verdeel de nasi over 4 borden. Maak af met lente-ui ringen en een gebakken ei.
Bestrooi het gebakken ei eventueel met wat chiliflakes naar smaak. Let wel op: de kruidenpasta is al pittig van zichzelf.
Ga vanavond snel aan tafel met onderstaande recepten:
Zelf een Indonesische rijsttafel maken? Hieronder vind je nog meer Indonesische inspiratie!