Als je een keer zelfgemaakte satésaus hebt geproefd, wil je echt niet meer anders. Gelukkig is het ook nog eens heel makkelijk. Dit kan niet ontbreken bij een saté van tempeh, een saté van jackfruit een stokbroodje bij de barbecue. Hoewel gewoon dippen met kroepoek ook heerlijk is.
2 el Pindakaas
1 rode peper, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
Peper en zout
1 el gehakte koriander
1 lente-ui in ringen (optioneel)
Doe alle ingrediënten behalve de gehakte koriander, sesamzaadjes en lente-ui in een steelpan. Breng het geheel al roerend aan de kook op een zacht vuurtje.
Laat inkoken tot sausdikte maar blijf roeren zodat het niet aanbrandt. Roer tot er een mooie egale saus ontstaat en breng deze op smaak met zout en peper.
Garneer met de gehakte koriander en eventueel de lente-ui. Serveer als dipsaus voor de kroepoek of als saus over de saté van tempeh.