Deze makkelijke Thaise Gele Curry zet je in een mum van tijd op tafel. Vol verse groenten en af en toe een stukje knapperige pinda. Maak ‘m vega door de kip te vervangen door vegetarische kipstuckjes en natuurlijk kan je de groenten ook inwisselen voor andere exemplaren die misschien nog in je groentela liggen. Deze gele curry is mildpittig. Houd je van wat pit? Serveer dan met een flinke lepel Sambal Badjak. Ben jij fan van makkelijke maaltijden boordevol smaak? Probeer dan ook eens deze Mexicaanse tortillasoep of deze Teriyaki-paddenstoelen met rijstnoedels.
400 gr kipfilet
1 rode ui
1 paksoi
150 gr doperwten
1 bosje koriander
2 el pinda’s
300 gr pandanrijst
1 el kokosolie om in te bakken
Kook de biologische pandanrijst zoals aangegeven op de verpakking.
Snipper de ui, snijd de kip en paksoi in reepjes. Houd het witte gedeelte van de paksoi apart van de groene bladeren. Hak de koriander fijn en de pinda’s grof.
Verwarm de kokosolie en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de ui en het witte gedeelte van de paksoi toi. Bak al roerend 2 minuten mee.
Schep de Thaise Gele Curry kruidenpasta erdoor en bak deze nog 1 minuut mee op hoog vuur. Blus de curry af met de kokosmelk en breng aan de kook.
Laat de curry op laag vuur ongeveer 5 minuten sudderen tot de groenten beetgaar zijn. Doe het groene gedeelte van de paksoi en de doperwten erbij en wam nog 1 minuut door.
Verdeel de rijst over de borden en schep hierover de curry. Bestrooi het gerecht met de koriander en de gehakte pinda’s.
Tip: In plaats van koriander kan je ook peterselie gebruiken en probeer voor de verandering eens cashewnoten in plaats van pinda’s.