1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22)
Laden...
4
30 min.
30 minuten of korter
Borrel
Hollands
Vlees
Kipcocktail

Fris, zoet en kruidig; dat is deze feestelijke kipcocktail. Ideaal om een diner mee te beginnen en de smaakpapillen aan het werk te zetten. De kip is heerlijk zacht en vol van smaak doordat deze gepocheerd is in kokosmelk en onze gele kruidenpasta. Dit voorgerecht heeft de perfecte balans tussen zoet en pittig, door de mango en rode peper. Dit smaakt naar meer!

Wil je liever een vegetarisch voorgerecht? Kies dan voor deze Tartaar van rode biet.

Ingrediënten

  • 1 (biologische kipfilet)

  • 1 blokje kipbouillon

  • 1 limoen

  • Gember naar smaak, geraspt

  • 2 eetrijpe avocado’s

  • 2 lente-ui

  • 1/2 rode peper

  • 2 el koriander gehakt

  • Een handje rucola

  • 1 el Kiemgroente

  • 1 el sesamzaadjes, geroosterd

Bereidingswijze

  1. Fruit de gele currypasta in een steelpannetje al roerend op laag vuur tot het gaat geuren.

  2. Roer hier 300 ml kokosmelk (bewaar de rest van de kokosmelk voor de dressing), 300 ml water en het sap van een ½ limoen door en verkruimel het bouillonblokje erboven.

  3. Leg de kipfilet in het vocht en breng het geheel tot net aan de kook. Zet het pannetje op het kleinste pitje en houd 10 minuten tegen de kook aan. Draai na 10 minuten het vuur uit en laat de kip afkoelen in het vocht.

  4. Maak de dressing door 100 ml kokosmelk, de chilisaus, sap van ½ limoen en geraspte gember naar smaak door elkaar te roeren. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

  5. Snijd de gepocheerde kipfilet, mango, lente-ui en avocado in kleine gelijke blokjes.

  6. Doe samen met 2 eetlepels dressing, koriander en gehakte rode peper in een kom en schep voorzichtig om tot alles goed gemengd is.

  7. Zet een serveerring (ongeveer 8 cm) op een bord en schep hierin een portie van de salade. Druk goed aan en verwijder de ring voorzichtig.

  8. Schep een klein beetje dressing over de salade en garneer af met kiemgroenten, een beetje rucola en bestrooi met sesamzaadjes

    Draai er tenslotte wat verse peper over.

  9. Herhaal dit op nog 3 bordjes.

(Serveer) tips:

Geen serveerringen? Geen nood. Een kipcocktail kun je ook serveren in mooie glaasjes.

Snijd een lente-ui in de lengte in flinterdunne reepjes. Leg deze een nachtje in een bak met water en ijsklontjes en de reepjes gaan mooi krullen. Deze lente-ui krullen kun je gebruiken om gerechten mooi mee af te garneren.

Het vocht waar de kip in is gepocheerd heeft veel smaak. Deze kun je bewaren om bijvoorbeeld te gebruiken voor een soep of een saus.

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.