1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 - 4 personen
30 min.
Glutenvrij
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recept Aardappelsalade met dressing van gele curry

Deze aardappelsalade is een echte smaaksensatie! De Thaise Gele Curry-kruidenpasta is mild-pittig en bevat de volle smaken van citroengras, kerrie en koriander. Doordat de krieltjes deze smaken goed opnemen, worden het echte smaakbommetjes. Deze lauwwarme salade is een ideaal bijgerecht dat gemakkelijk combineert met vlees, vis of een kop soep. Heel handig als je nog leftovers van de vorige dag wilt opmaken. Heb je juist heel veel groenten over? Gebruik dan dit recept voor vegetarische Shakshuka of dit recept voor geroosterde groenen met labneh ter inspiratie.

Ingrediënten

  • 1 kilo krieltjes in schil

  • 2 tenen knoflook

  • Olijfolie

  • 1 sjalotje

  • 150 gr doperwten

  • 1 courgette

  • 3 lente-uitjes

  • Bosje koriander

  • 2 el geroosterde pompoenpitten

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Leg de aardappelen op een bakplaat van de oven en besprenkel ze met olijfolie, pers de knoflook erboven uit en roer dit erdoor bestrooi met een beetje zout.

  2. Snipper het sjalotje en fruit dit in een beetje olie. Doe hier de currypasta door. Bak de pasta even mee en giet de kokosmelk erbij. Roer goed door tot de pasta goed door de koksmelk is opgenomen.

  3. Snijd de courgette in kleine blokjes, de lente-ui in ringen en hak de koriander. Roer de courgette en de doperwten door de gele curry en warm kort mee.

  4. Druk de aardappels wanneer ze een beetje afgekoeld zijn met een vork een beetje uit elkaar. Doe de aardappelen in een mooie schaal en verdeel hierover de curry met de groenten. Maak de salade af met de lente-ui, pompoenpitten en de gehakte koriander.

Alle ingrediënten worden zo direct mogelijk bereid en verpakt, zodat de originele smaak bewaard blijft tot in jouw keuken
Lees meer over ons