Wie zegt dat courgette op de barbecue saai is?! Spice jouw zomerse barbecue op met dit sappige courgette BBQ recept met een pikant tintje. Zo maak jij de zachte, neutrale smaak van courgette lekker kruidig. En doordat je onze Thaise gele curry kruidenpasta als marinade gebruikt, heb je daar niet veel voor nodig. Een heerlijke vega verassing van de barbecue voor jouw familie en vrienden!
Op zoek naar nog meer originele barbecue recepten om te grillen? Probeer dan eens viskebab van bananenbloesem of vegan tempeh saté.
2 grote courgettes of 4 kleintjes
Olijfolie
1 sjalotje, fijngesneden
1 teen knoflook, gehakt
200 ml dikke yoghurt (of plantaardige variant)
Citroensap naar smaak
Een bosje munt, gehakt
2 el granaatappelpitjes
Steek de BBQ aan en wacht tot de kooltjes gaan gloeien.
Halveer de courgettes in de lengte. Roer de helft van de kruidenpasta door 1 eetlepel olie en smeer hiermee het vruchtvlees van de courgettes in.
Fruit het sjalotje met de knoflook in een beetje olie en roer hier de rest van de kruidenpasta door. Bak al roerend kort mee. Schep de uienmassa door de yoghurt en meng goed. Voeg de honing, munt (houd wat achter voor de garnering en citroensap) naar smaak toe en roer de saus goed door.
Rooster de courgette met het snijvlak naar beneden op de BBQ ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn.
Verdeel de yoghurtsaus over de geroosterde courgette en bestrooi ze met granaatappelpitjes en wat achtergehouden gehakte munt.
TIP:
Granaatappelpitjes kun je eventueel vervangen voor geroosterde pijnboompitten of geroosterde geschaafde amandelen. I.p.v. munt kun je ook peterselie gebruiken.