Vegan colombo curry met aubergine

‘Plantaardig eten is ingewikkeld.’ Dit denken veel mensen, maar wij helpen je graag een handje. Het hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn! Deze maand, World Vegan Month, inspireren we je graag met verrassende plantaardige gerechten. Varieer er lekker op los.

Jackfruit saté

Wat is Vegan?

Vegan zijn producten die geen dierlijke producten bevatten. Dus geen vlees, vis, zuivelproducten, eieren en andere producten van dierlijke oorsprong zoals leer of wol.
De hoofdreden voor de meeste mensen om plantaardig te eten en te leven is om geen dieren te gebruiken. Het gaat daarbij niet alleen om de manier waarop dieren gebruikt worden, maar vooral dát dieren gebruikt worden, terwijl mensen ook zonder kunnen leven. Ook is plantaardig eten beter voor natuur & milieu door verminderde methaan en CO2 uitstoot.

Wist je dat veel van onze producten Vegan zijn? Dat is extra genieten want Fairtrade en Vegan: een recept voor een beter milieu, mens en dier.

Wereldse feitjes

  • In Nederland eet ongeveer 1% volledig plantaardig.
  • 4% van de Nederlanders eet vegetarisch
  • In India vind je de meeste veganisten, gevolgd door Mexico
  • 8 op de 10 Nederlanders eet niet elke dag vlees

Vegan keurmerk

Veganistische producten zijn te herkennen aan het Vegan Keurmerk, een groene zonnebloem. Dit keurmerk wordt uitgegeven door de Vegan Society en garandeert dat het product veganistisch is.

Maar natuurlijk zijn ook onze noedels, kokosmelk, rijst en koffie Vegan.

Steeds meer Nederlanders variëren met vegetarische en Vegan gerechten. Maar wil je verrast worden of eens iets nieuws proberen? Kies dan een van de onderstaande verrassend smakelijke gerechten. Smullen verzekerd!

Verrassend plantaardig: Jackfruit en Bananenbloesem

Vlees noch vis. Jackfruit en bananenbloesem, de alternatieven voor vlees en vis. Ze nemen allebei heel makkelijk smaken op, ze zijn dus heel goed te kruiden of te marineren. Jackfruit heeft een vlezige structuur en bananenbloesem doet met zijn zachte structuur denken aan witvis. Beiden zijn de ideale gangmaker op het menu van een veganist, vegetariër, flexitariër maar ook van de vleesliefhebber die soms eens wat anders wil proberen. Kortom: voor iedereen die van lekker en makkelijk eten houdt! Van Hollands stoofpotje van Jackfruit, Vegan Tempeh Saté of Taco’s tot Thaise vegan visviskoekjes of snelle wok . Een wereld aan mogelijkheden!

Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken
Lees meer over ons.