Tessa Stolwijk
Campaign & content manager
12 april 2023

Ben je opzoek naar jackfruit recepten? Wacht dan niet langer! Jackfruit is tegenwoordig dé plantaardige vleesvervanger, dit komt omdat het qua structuur erg op vlees lijkt. Het is de ideale optie voor de vegetariër, veganist, flexitariër of als experimenterende vleesliefhebber. Met deze jackfruit recepten reizen we met jou een rondje om de wereld. Van Azië tot Mexico en van Suriname tot Nederland. 

TIPS VOOR JACKFRUIT MAKEN

Voordat je begint met het bereiden van jackfruit moet je eerst het blik afgieten en de stukjes afspoelen met koud water. Dit is heel belangrijk! Laat ze vervolgens goed uitlekken, als ze minder vochtig zijn kunnen ze beter de kruiden en marinade opnemen. 

Mocht je een echte fan zijn van draadjesvlees, dan raden wij aan om eerst de jackfruit zacht te laten garen in een pan met wat olie. Daarna kan je het gemakkelijk uit elkaar trekken. Mocht je toch iets minder moeite willen doen, dan kan je onze blikken pulled jackfruit gebruiken dan is dit al voor je gedaan!  

Mocht je toch iets meer willen lezen over koken met jackfruit, lees dan het blog van onze productmanager Lisette. In haar blog vertelt ze alles over koken met jackfruit. 

WAT IS JACKFRUIT PRECIES?

Geïnspireerd door alle recepten? Maar wil je nog wat meer weten over jackfruit? is Jackfruit, Thong Prasert in het Thais, is een stekelige vrucht dat groeit aan hoge bomen. Het is een ideale vleesvervanger. Door het vruchtvlees neemt het gemakkelijk smaken op waardoor het goed te manieren of kruiden is. Laat je het wat langer staan, dan krijgt het een vlezige structuur. Je kan het op twee manieren eten: rijp en geel of jong en groen. Meer weten over de oorsprong en origine van jackfruit 

JACKFRUIT CHALLENGE

Doe mee met de #JackfruitChallenge en maak van je favoriete vleesgerecht een jackfruitvariant. Wij vinden het namelijk leuk om jouw creaties terug te zien, dus gebruik de hashtags en tag ons in jouw social post!  

Deel dit verhaal:


Door:
Tessa Stolwijk
Campaign & content manager
Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.