1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
4 burgers of 8 sliders
60 min.
Vegetarisch
Jackfruit Burger

Voor iedere vegetariër, flexitariër of vleesliefhebber, kortom iedere burger die soms eens wat anders wilt proberen: deze plantaardige Jackfruit Burgers wil je proeven! Met een zelfgemaakt kruidenmengsel met o.a.  gember, ui, garam masala en knoflook breng je deze Jackfruit Burger op smaak. Met dit recept maak je 4 grote of 8 mini burgers; ideaal als je wat meer eters hebt of een feestje geeft! En als je echt af wilt maken, bak je er aardappelpartjes of frietjes bij!

Smaakt dit Jackfruit Burger recept naar meer? Ontdek meer over Jackfruit op www.jackfruit.nl

Ingrediënten

  • 2 rode uien

  • 2 tenen knoflook

  • 2 cm verse gember

  • Olijfolie

  • 1 tl komijn

  • 2 tl garam masala

  • 1 tl gerookte paprikapoeder

  • 1 el bloem

  • 2 lente-uien

  • 15 gram koriander

  • 1 little gem (of ander slasoort naar keuze)

  • 2 el mayonaise

  • 2 augurken

  • 4 hamburger broodjes (of 8 mini broodjes)

  • Peper en zout

En van fairtrade original:

Voor de coleslaw:

  • 3 el mayonaise
  • 2 el azijn
  • 1 el mosterd
  • 150 gr verse rode kool
  • 150 gr witte kool
  • ½ winter wortel
  • ½ el verse peterselie

Verder nodig:

  • Prikkers

Bereidingswijze

  1. Spoel de Jackfruit af onder de koude kraan en dep goed droog met keukenpapier.

    Snipper 1 ui fijn en hak de knoflook. Verwijder de schil van de gember* en snijd de gember fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringen en hak de koriander fijn.

  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en de gember tot ze glazig zien. Doe de stukjes Jackfruit erbij en bak mee totdat het fruit een beetje uit elkaar begint te vallen. Voeg de komijn, garam masala en de gerookte paprika poeder toe en bak al roerend 2 minuten mee op laag vuur.

  3. Schep het mengsel in een keukenmachine of cutter en maal tot een gelijkmatige maar niet al te fijne massa. Kneed hier met schone handen de lente-ui, koriander, sojasaus, honing en bloem bij en breng eventueel op smaak met peper en zout. Zet het deeg een half uur in de koelkast om wat op te stijven.

  4. Snijd ondertussen de rode kool, witte kool en de wortel in hele fijne repen en hak de peterselie. Maak een dressing van de mayonaise, azijn, mosterd, honing en peterselie. Roer de dressing door de in gesneden groenten en zet in de koelkast tot verder gebruik.

  5. Snijd de tweede ui in ringen, was de little gem en dep deze goed droog. Snijd de augurken in dunne plakjes.

  6. Verwarm de ovenop de grilstand, snijd de broodjes doormidden en rooster ze met de snijkant naar boven ongeveer 5 minuten tot ze knapperig en goud/bruin zijn (wanneer er geen grilstand op je oven zit kun je de broodjes ook met de snijkant  naar beneden roosteren in een droge koekenpan op hoog vuur). Maak van het burgerdeeg 4 gelijke (of 8 klein) burgers. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de burgers om en om ongeveer 10 minuten tot ze aan beide kanten mooi bruin kleuren.

  7. Besmeer de snijkanten van de broodjes met wat mayonaise. Beleg de onderste helft met de sla en verdeel hierover de rode ui ringen en de schijfjes augurk. Leg hierop de gebakken burgers en verdeel hierover de coleslaw. Zet de bovenste helft van het broodje erop en prik de burgers vat met een prikker.

  8. Lekker om te serveren met aardappelpartjes uit de oven!

*Het schillen van verse gember gaat heel erg makkelijk door met het uiteinde van een koffielepeltje over de buitenkant heen te schrapen. Zo schraap je het schilletje er zo af.

Door het ontwikkelen van lokale handelsketens maken wij eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen.
Lees meer over ons