1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21)
Laden...
4 personen
60 min.
60 minuten of langer
Borrel
Hollands
Hoofdgerecht
Lunch
Vegan
Vegetarisch
vegan kapsalon met young jackfruit

Legendarisch voor vele mensen die soms midden in de nacht hongerig snakken naar een vette hap. Maar wist je dat je deze ongezonde snack ook een stuk gezonder kunt maken? Juist, maak een vegan kapsalon waarbij je het shoarmavlees vervangt door jackfruit. Betty van Betty’s Kitchen bedacht dit recept speciaal voor iedereen die graag eens een gezondere variant van de kapsalon wilt eten. En wees gerust, het is makkelijk te maken!

Ingrediënten

  • 2 rode uien, in halve ringen

  • 1 teen knoflook, uitgeperst

  • 1 groene paprika, in blokjes

  • 1.5 eetlepel Shoarmakruiden

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 150 ml water

  • 800 gram zoete aardappel ovenfriet

  • peper & zout

En van fairtrade original:

Voor de toppings

  • rode biet slamelange, julienne gesneden
  • wortel, julienne gesneden
  • 4 eetlepels plantaardige yoghurt
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 eetlepel verse bieslook, fijngehakt
  • Srirachasaus (Thaise chilisaus)

Bereidingswijze

  1. Giet jackfruit af in een vergiet en spoel het goed af onder de kraan. Laat het vervolgens uitlekken.

  2. Mix in een grote kom de jackfruit de knoflook, paprika, uien, shoarmakruiden en de olijfolie. Zorg dat alles goed is gemengd en zet apart.

  3. Pak een braadpan en verwarm een beetje extra olijfolie en bak hierin de jackfruitshoarma voor 3 minuten. Schenk het water erbij  en breng aan de kook. Dek de pan af, verlaag het vuur en stoof het jackfruit in 40 minuten gaar. Kijk af en toe zodat de pan niet droog kookt. Is dat wel het geval, voeg dan wat extra water toe.

  4. Bak de frieten van zoete aardappel af in de oven volgens bereidingswijze. Breng hooguit op smaak met een beetje zout en peper.

  5. Maak nu de knoflooksaus. Meng de yoghurt met de knoflook en verse bieslook. Houd apart.

  6. Serveer de zoete aardappelfrieten op een grote schaal. Schep hier de vegan shoarma overheen, top af met de slamelange met rode biet en de wortelreepjes. Doe er een beetje knoflooksaus en Srirachasaus overheen en geniet van je vegan kapsalon!

Koken met zoete aardappel: zo gepiept

Hou jij ook van koken met zoete aardappel? Bekijk dan onze favoriete recepten met zoete aardappel.

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.