2-3 personen
45 min.
barbecue

Taco’s kun je eigenlijk met alles eten. De Mexicanen zijn vooral fan van vlees als vulling voor de taco’s. Maar voor een Tex-Mex-variant zijn bonen ook favoriet om erbij te doen. Wist je trouwens dat de taco’s uit Mexico altijd zacht zijn? En niet krokant zoals de tacoschelpen die wij hier in Nederland kennen. Het recept voor deze zachte taco’s is bedacht door Foodness en hebben een vulling van pulled jackfruit met barbecue smaak. Buen Provecho!

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook, in plakjes

  • 300 gr gezeefde tomaten

  • 4 el appelazijn

  • 4 el bruine suiker

  • 1 tl zout

  • 1 el gerookt paprikapoeder

  • 1 el uienpoeder

  • 1 tl knoflookpoeder

  • 1 tl chilipoeder

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 tl zwarte peper

  • 1/2 tl tabasco (liefst gerookt)

  • 8 kleine soft taco’s

  • 12 kleine tomaatjes

  • 1/2 avocado

  • handje rucola

  • 1 limoen, in partjes

  • evt. plukje kiemgroenten

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Als eerste is het handig om te starten met het maken van de barbecuesaus. Pureer de gezeefde tomaten. Pak dan een steelpannetje en verhit hierin een scheut olijfolie. Bak de knoflookplakjes tot ze zacht zijn.

  2. Je gaat nu de saus Voeg dan de gepureerde tomaten toe samen met een glas water. Nu doe je alle specerijen (appelazijn, bruine suiker, zout, gerookte paprikapoeder, chilipoeder, komijnpoeder, zwarte peper en tabasco) bij het mengsel in de steelpan.  Mix alle ingrediënten op laag vuur goed met een houten lepel of garde totdat de saus glad is.

  3. Als alle ingrediënten goed gemengd zijn breng je de saus aan de kook. Laat het zo’n 10 tot 20 minuten zachtjes pruttelen en indikken. De saus met barbecue smaak is goed wanneer het de substantie heeft van hele dikke ketchup. Wanneer het te dik is kun je altijd wat water toevoegen.

  4. Nu is het tijd voor de jackfruit! Maak de stukken jackfruit schoon met water in bijvoorbeeld een vergiet. Plet de stukken met een vork, het resultaat zijn dat je sliertige stukjes krijgt.

  5. Zet een koekenpan of wokpan klaar. Verwarm de pan en doe er een beetje olie in. Voeg vervolgens de stukjes jackfruit toe. Schep de helft van de barbecue saus bij de jackfruit en schep om. Het mengsel laat je 15-20 minuten zachtjes pruttelen, tot ook de hardere stukjes jackfruit lekker zacht zijn geworden.

  6. Je kunt alvast drie eetlepels barbecuesaus toevoegen aan de jackfruit als je dat lekker vindt.

  7. Nu de pulled jackfruit klaar is netzoals de barbecuesaus, is het serveertijd! Leg de soft taco’s op een grote schaal of bord naast elkaar. Leg op iedere taco een plukje rucola. Schep op iedere taco een paar eetlepels van de pulled jackfruit. Schep er eventueel nog wat barbecuesaus over. Garneer met plakjes avocado, kiemgroenten, tomaatjes en een partje limoen.

     

     

Als eerste fairtrade organisatie ter wereld en het enige non-profit merk in de Nederlandse supermarkt werken wij nauw samen met boeren en producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.
Lees meer over ons