Lisette Brouwers
Product Manager
17 oktober 2013
Veelzijdig, spannend, romig en zoet… niet voor niks is kokosmelk mijn favoriete ingrediënt uit de Aziatische keuken.

Al eens gemerkt hoe veelzijdig kokosmelk is? Ik raak er niet op uitgekeken. Onze kokosmelk wordt van noot tot blik in Sri Lanka gemaakt. En dit proef je terug in de volle en romige smaak van onze kokosmelk. In dit geval neem ik mijn werk graag mee naar huis, want kokosmelk is overal in te gebruiken en voegt altijd iets toe. Om te beginnen maak ik er pittige gerechten heerlijk romig en zoet mee. Zelfs mijn jonge kinderen eten daardoor lekker mee met een Thaise curry. Wel krijg ik af en toe vragen over onze kokosmelk. Ik zal ze hieronder beantwoorden voor je:

Het stollen van de kokosmelk

Is de kokosmelk in je blik hard geworden? Dat kan goed kloppen. Het vet in de kokosmelk stolt namelijk naarmate de temperatuur van het product daalt, waardoor er een harde laag boven in het blik ontstaat. Mensen vragen zich vaak af of de melk dan nog wel goed is, maar gelukkig is er niets aan de hand. Je verhelpt dit door het geheel goed door te roeren of de kokosmelk au bain-marie te verwarmen. En als je het hele blik in één keer toevoegt aan een warm gerecht, lost het zich letterlijk zelf op.

Maak gebruik van het gestolde kokosvet!

Voor de hobbykok, die een curry of soep echt op z’n Aziatisch wil maken, is het gestolde vet juist een voordeel. Het loont zelfs de moeite om je blik daarvoor eerst in de koelkast te zetten. Doe vervolgens geen olie in de pan, maar gebruik het kokosvet dat bovenin je blik zit. Je keuken is direct gevuld met de heerlijk tropische geur van kokos – en met je huisgenoten die komen kijken wat er zo lekker ruikt! Het vlees neemt de smaak op en wordt net zo mooi bruin. Daarna onze geurige curry pasta toevoegen, rood of groen, groenten erbij en de rest van het blik kokosmelk. Even laten garen en klaar! Lekker, makkelijk en zonder extra olie.

Wat ik ook wel eens doe, is het heldere kokosvocht toevoegen aan een fruitsmoothie voor een tropische smaak zonder alle calorieën. De bovenste laag uit het blik gebruik ik daarna voor een alternatieve en relatief slanke slagroom, lekker bij fruit of gebak. Ik zet ‘t even koud en klop het daarna met een beetje rietsuiker of honing. Ook weer uit ons eigen assortiment natuurlijk. Heb jij ook tips voor een lekkere toepassing van onze producten? Ik hoor het graag, ter inspiratie!

Zo wordt onze kokosmelk gemaakt:

Youtube video

Een kijkje in de keuken van onze kokosmelk? Lees hier alles!

Deel dit verhaal:


Door:
Lisette Brouwers
Product Manager
Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken
Lees meer over ons.