1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (23)
Loading...
3
25 min.
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Thais
Vegetarisch
Fairtrade Original Thaise Massaman curry

Deze curry is vol van smaak en staat snel op tafel. Ideaal voor een drukke doordeweekse avond. Wil je ‘m net even anders maken? Voeg dan de gemarineerde soja-eieren toe. Het eigeel maakt het gerecht extra romig wat goed past bij de knapperige sperziebonen en stevige linzen.

Weet je nog niet wat je gaat doen met de rijst die je over hebt bij dit recept? Probeer eens deze Mexicaanse rijstsalade met picadillo. De combinatie van friszure limoen, het rokerige van de kruidenpasta en de verse kruiden maken deze rijstsalade tot een echte smaakbom.

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie

  • 1 ui, gesnipperd

  • 200 gr zoete aardappel, in gelijke blokjes

  • 200 gr sperziebonen, schoongemaakt

  • 2 lente-ui, in fijne ringen

  • 2 el katjang pedis (pikante pinda’s), gehakt of gewone pinda’s als je niet zo van pittig houdt

Optioneel: gemarineerde soja-eieren

– 3 eieren, hardgekookt en gepeld
– 3el azijn
– 1el gembersiroop (of honing)
– ½ tl chiliflakes

En van Fairtrade Original:

– 6el Sojasaus

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. 

  2. Verwarm de olijfolie in een lage pan en fruit hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de zoete aardappel en sperziebonen toe en bak kort mee. Roer de kruidenpasta voor Thaise massaman en de kokosmelk door de groenten tot alle pasta goed verdeeld is en breng de curry aan de kook.

  3. Laat het geheel afgedekt op laag vuur ongeveer 6 minuten pruttelen tot de groenten beetgaar is. Doe net voor serveren de linzen bij de curry en warm nog even goed door.

  4. Doe de rijst in een schaal en schep hier de Thaise massaman curry over. Leg hierop de gehalveerde eieren en bestrooi het geheel met de lente-ui ringen en de katjang pedis (pittige pinda’s). 

Ga je voor de gemarineerde soja-eieren? Maak dan een marinade van de sojasaus, azijn, gembersiroop en chiliflakes en schep dit over de eieren. Leg de eieren in de marinade en schep af en toe voorzichtig om.

Haal de eieren na zo’n 10 minuten uit de marinade en halveer ze.

Deel dit Recept!

Wij maken eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen door het ontwikkelen van lokale handelsketens.
Lees meer over ons.