Spruitjes met appel en soy-ginger woksaus
Tessa Stolwijk
Campaign & content manager
01 december 2022

Een nieuw jaar, nieuwe plannen en misschien heb je wel goede voornemens. Gezonder eten, dat is toch wel een veel gehoord voornemen. Een gezonde boost met lekker veel groente. Dat kunnen we überhaupt wel gebruiken na al dat gesmul tijdens alle kerstdiners, borrels en oliebollen. Of misschien heb jij gewoon zin in lekker veel groente? Let’s go veggie! 

Portie groente

Volwassenen krijgen het advies om dagelijks minimaal 250 gram groente te eten van het Voedingscentrum. Daarom hebben wij 8 recepten geselecteerd die lekker veel groente bevatten. Maar natuurlijk nog steeds minstens zo lekker zijn! Wist je bijvoorbeeld dat linzen veel eiwitten bevatten? En spruitjes tot de top 10 van meest gezonde wintergroente horen? De recepten leveren een goede bijdrage aan de totale aanbevolen hoeveelheid groenten op een dag.

Vandaag volkoren

De Bruine Rijstnoedels met Zilvervliesrijst van Fairtrade Original zijn een bron van vezels. Het is een goed en gezond alternatief voor witte rijstnoedels. Je kunt er in recepten met witte rijstnoedels voor kiezen om deze te vervangen. Bijkomend voordeel: het kost je slechts 2 minuten om rijstnoedels te bereiden. Binnen no-time klaar dus! Bij rijstrecepten kan je zelf de keuze maken voor Biologische Zilvervliesrijst.

EEN EXTRA BOOST 

Een vrucht en een bloem. Beide ideaal om mee te koken! Dan hebben we het natuurlijk over Jackfruit en bananenbloesem. De één heeft een bite van vlees en de ander van vis. Ze zijn neutraal van smaak maar nemen daardoor juist heerlijk smaken op waardoor je ze kunt kruiden en marineren. Zo voeg je nog wat extra ‘fruit’ toe aan je maaltijd, zonder dat het de zoete smaak bevat waar je bij het woord fruit waarschijnlijk aan moet denken… 

Jackfruit is 100% plantaardig, een bron van vezels en heeft een bite van vlees. Young Jackfruit is neutraal van smaak en neemt daarom heerlijk smaken op. Ga jij voor een stoofpotje, curry of al topping voor taco’s? 

Meer over jackfruit.

Bananenbloesem is ook 100% plantaardig en heeft een bite van vis. Onze bananenbloesem wordt handgeoogst in Thailand, precies op het juiste moment. Het hart van de paarse bloem kun je heel goed stomen of koken. Maar ook heerlijk als tonijnsalade, in een snelle wok of curry. 

Meer over bananenbloesem. 

Gezonde boost én positieve impact

In alle bovenstaande recepten zitten producten van Fairtrade Original. Dat betekent dat de recepten niet alleen een boost geven door al die groente, maar juist ook door de positieve impact die we door jou kunnen maken. Wij werken namelijk nauw samen met boeren en producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Dit doen we met een missie: boeren in staat stellen om een leefbaar inkomen te bereiken. We ontwikkelen eerlijke handelsketens waarbij we zoveel mogelijk van onze producten lokaal verwerken en verpakken. Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken. Jij proeft hun liefde en kennis terug in de producten.

Deel dit verhaal:


Door:
Tessa Stolwijk
Campaign & content manager
Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken
Lees meer over ons.