1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (17)
Laden...
4 personen
30 min.
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Lunch
spitskool met kerrie

Deze romige soep met spitskool met kerrie en crunchy spekjes is een heerlijk verwarmend vullend gerecht op een koude dag. Samen geven de pandanrijst, kokosmelk en limoen een Aziatische twist aan dit gerecht met een typisch Nederlandse kool in de hoofdrol. Wanneer je de spekjes vervangt door een vega(n) variant of gehakte hazelnoten maak je de soep helemaal vega of zelfs plantaardig. Dat spitskool met kerrie niet alleen lekker is als soep, laten ook de volgende recepten zien: spitskoolsalade met kip, spitskool uit de oven en rendang van spitskool en oesterzwammen.

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd

  • 1 teen knoflook, fijngehakt

  • 1 el kerriepoeder

  • 1 spitskool in reepjes

  • 600 ml groentebouillon

  • Limoensap, naar smaak

  • ½ zoete puntpaprika, in blokjes

  • ½ prei, in fijne halve ringen

  • 125 gr spekjes, uitgebakken

Bereidingswijze

  1. Verwarm een eetlepel kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui en het knoflook glazig. Voeg de reepjes spitskool en de kerriepoeder toe en bak al roerend kort mee.  

  2. Giet de groentebouillon en de kokosmelk over de groenten en breng de soep aan de kook. Laat 8 minuten zacht doorkoken op laag vuur tot de spitskool zacht is. 

  3. Pureer de soep glad met een staafmixer en breng weer aan de kook. Roer de rijst erdoor en laat met de deksel op de pan nog 10 minuten zacht doorkoken. Roer de rijst af en toe los. Breng de soep op smaak met limoensap en peper en zout. 

  4. Schep de spitskoolsoep met kerrie in soepkomen en verdeel de zoete puntpaprika, de prei en de uitgebakken spekjes erover. 

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.