1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
Loading...
3-4 Personen
20 min.
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Thais
Vegetarisch
Fairtrade Original - Roergebakken spinazie met bananenbloesem

Zoek je naar een snelle doordeweekse maaltijd? Maak dan dit wokgerecht met geroerbakte spinazie en daarbovenop bananenbloesem met de structuur van vis. De woksaus maak je zelf met knoflook, gember, chilisaus, sojasaus en honing. Zo simpel, maar o zo smaakvol. Binnen 20 minuten heb jij dit frisse gerecht op tafel staan. Benieuwd naar wat je nog meer met bananenbloesem kunt maken? Kijk dan eens bij het recept voor visvrije vissticks, vegan viskoekjes of makreelsalade.

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook, geperst

  • 2 cm gember, geraspt

  • 1 tl sesamolie

  • 1 el sesamzaad, geroosterd

  • 500 gr spinazie

  • Olie om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking.

  2. Meng de knoflook, gember, sesamolie, sojasaus, chilisaus en de honing tot een woksaus.

  3. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak hierin de spinazie op hoog vuur tot deze is geslonken. Schenk de helft van de woksaus erbij en warm goed door.

  4. Verdeel de rijst over de borden en schep hier de gebakken spinazie over.

  5. Bak in dezelfde pan (waarin je de spinazie hebt gebakken) de bananenbloesem ongeveer 2 minuten op hoog vuur, voeg de rest van de woksaus toe en warm even door. Verdeel de bananenbloesem over de spinazie. Bestrooi het gerecht met sesamzaadjes en eventueel wat rode peperflakes!

Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.