1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3)
Laden...
2 personen
45 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Vegan
Vegetarisch
aubergines uit de oven

Veel mensen weten niet precies wat ze met aubergines aan moeten. Daarom is dit gerecht met aubergines uit de oven zo perfect. Het is zacht van smaak, maar de bite van jackfruit geeft het gerecht veel body. De dames van  Healthy Sisters weten hoe ze goed moeten combineren met aubergines, dus vandaar deze heerlijke combinatie.

Ingrediënten

 • 2 aubergines

 • 2 rode uien

 • 200 gr champignons

 • 4 tomaten

 • 4 tenen knoflook

 • bosje koriander

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven op 180 graden.

 2. Haal dan de jackfruit uit het blik in een vergiet, spoel schoon onder de kraan en laat uitlekken.

 3. Start vervolgens met de aubergines. Kook de aubergines 5 minuten in kokend water. Snijd de tomaten, uien en champignons in blokjes en pers de knoflook fijn. Daarna hak je de koriander. Niet al te klein.

 4. Na 5 minuten haal je de aubergines uit het kokende water. Laat ze even afkoelen om daarna het vruchtvlees uit de aubergines te scheppen.  Snijd het vruchtvlees van de aubergines ook in blokjes en zet apart.

 5. Bak in een pan de uien en knoflook in olijfolie. Na 3 minuten voeg je de jackfruit toe. Laat het mengsel een paar minuten lekker samen bakken. Houd wel goed in de gaten dat het niet aanbakt!

 6. Voeg daarna de aubergineblokjes toe samen met de champignons en tomaten. Laat het ongeveer 5 minuten samen bakken. Als laatste stap bak je de koriander kort mee. Niet alles, je hebt later als garnering ook nog wat koriander nodig.

 7. Pak nu een ingevette ovenschaal en doe hier de uitgeholde gekookte aubergine is en vul ze met het mengsel van jackfruit, aubergineblokjes en de groenten. Zet het  in de oven voor 20 minuten.

 8. Neem een ingevette ovenschaal en plaats hierin de gekookte aubergines en vul dit met de Jackfruit vulling. Bak ze 20 minuten in de oven.

 9. Haal ze na 20 minuten uit de oven en garneer met koriander. Eet smakelijk!

Deel dit Recept!

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.