1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9)
Laden...
4
15 min. + 15 min. wachttijd
30 minuten of korter
Hollands
Hoofdgerecht
Vegan
Vegetarisch

Een lekker bijgerecht of vega recept voor de barbecue? We kunnen je deze portobello BBQ dubbel en dwars aanraden! Je marineert de portobello vooraf met sojasaus, balsamicoazijn en honing. Zo breng je zoet, zout en zuur in een perfecte balans samen. Grill jouw portobello vervolgens als een stuk vlees op de BBQ en maak af met knapperige lente ui en sesamzaadjes voor een extra bite. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 4 portobello ’s

  • 1 el koriander, gehakt

  • 2 lente-ui, in ringen

  • 2 el geroosterde sesamzaad of furikake*

  • 60 ml balsamicoazijn

  • 2 el olijfolie

  • Peper en zout, naar smaak

En van fairtrade original:

Tip: Lekker met op de BBQ geroosterd stokbrood besmeerd met miso-boter

*een droge Japanse smaakmaker (meestal niet vegetarisch)

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan.

  2. Maak een marinade van olijfolie, balsamicoazijn, sojasaus, honing en knoflook.

  3. Smeer de portobello’s in, zodat de hele paddenstoel goed bedekt is met de marinade.

  4. Leg de portobello’s op het rooster van de BBQ en gril ze aan beide kanten.

  5. Dek de BBQ af met een deksel en laat de paddenstoelen in ongeveer 15 minuten garen. Wanneer jouw BBQ geen deksel heeft, kun je ook een (koeken)pan gebruiken als deksel. Zet deze omgedraaid op de BBQ, zodat deze fungeert als deksel.

  6. Controleer tussendoor en draai eventueel nog een keer om.

  7. Leg de portobello’s op een bord en overgiet met wat overgebleven marinade.

  8. Bestrooi met lente-ui, koriander en sesamzaadjes of furikake en breng op smaak met peper en zout.

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.