1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9)
Laden...
3-4 personen
20 min.
30 minuten of korter
Borrel
Hoofdgerecht
Midden-Oosters
Vegan
Vis
Fairtrade Original Recept Viskebab van de BBQ

Lekker fris, licht en net wat anders dan anders: Viskebab! Maar dan zonder vis en mét bananenbloesem. Deze Thaise bloem die onderaan een bananentros groeit, neemt heel makkelijk smaken op. Door onze Midden-Oosterse Kebab kruidenpasta te gebruiken als marinade, krijgen de stukjes ‘vis’ een heerlijke smaak.

De gegrilde smaak van de barbecue maakt deze plantaardige spiesjes helemaal af. Lekker met wat limoensap en een beetje pesto erover! Ben je op zoek naar meer BBQ-inspiratie? Bekijk dan eens deze gegrilde aubergine of deze gegrilde maiskolven met limoenmayonaise.

Ingrediënten

  • 4 bos-uien, in stukken van 2 cm

  • 1 el zonnebloemolie

  • 1 tl komijn

  • 1/2 tl zwarte peper

  • 1/2 tl zout

  • 1,5 tl paprikapoeder

  • 1/2 tl cayennepeper

  • 1 tl korianderpoeder

  • 1/2 tl gedroogde oregano

En van fairtrade original:

Verder heb je nodig:

  • Een barbecue
  • Houten satéprikkers

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan en wacht tot de kooltjes roodgloeiend zijn.

  2. Leg de satéprikkers 10 minuten in koud water. Giet de bananenbloesem af in een vergiet en spoel goed af met koud water.

  3. Snijd de bananenbloesem in gelijke stukken. Meng in een diep bord de kruiden en specerijen met de olie en wentel voorzichtig de bananenbloesem erdoor.

     

  4. Prik de stukken bananenbloesem samen met de bos-ui om en om op de prikkers.

     

  5. Grill de spiesjes om en om goudbruin op de barbecue! Lekker met wat limoen en een beetje pesto erover.

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.