1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3)
Laden...
3-4 personen
25 min.
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Vegetarisch

Grrrrrrillen maar die groene asperges BBQ met halloumi! De cheesy smaak van halloumi vormt een perfecte combinatie met de knapperige sappige groene asperges. Nog niet bekend met halloumi? Halloumi is een harde kaas uit Cyprus, waarmee je gewoon kunt grillen zonder dat de kaas gaat smelten. Oftwel: ideaal voor de BBQ! Met onze Indiase Butter Chicken kruidenpasta geef je de spies een extra kruidige draai en maak je de asperges op de barbecue helemaal af.

Wil je naast deze asperge BBQ nog meer vega spiesjes maken? Bekijk onze viskebab van de barbecue (maar dan zonder vis en mét bananenbloesem) of saté van jackfruit.

Ingrediënten

 • 24 groene asperges, de kontjes eraf en doormidden

 • 250 gr halloumi (of tempeh voor de plantaardige versie)

 • Sap en rasp van een citroen

 • 2 el hazelnoten, gehakt

 • Peper

 • Olijfolie

En van fairtrade original:

Verder nodig: satéprikkers

Bereidingswijze

 1. Steek de BBQ aan en wacht tot de kooltjes gaan gloeien. 

 2. Smeer de asperges in met een beetje olijfolie. Snijd de halloumi in reepjes zo lang als de doorgesneden asperges. Wrijf de stukjes halloumi in met de kruidenpasta. 

 3. Rijg 2 halve asperges aan een sateprikker, vervolgens een stukje halloumi, weer 2 asperges, een stukje halloumi en als laatst nog 2 halve asperges. Maak op deze manier 6 stokjes. 

 4. Rooster de asperges en halloumi ongeveer 3 minuten aan beide kanten tot ze mooi gekleurd zijn. De asperges mogen nog een beetje knapperig zijn.  

 5. Leg de stokjes op een bord en druppel er een klein beetje citroensap over. Maak af met citroenrasp en de gehakte hazelnoten. 

 6. Lekker om te serveren met ingemaakte rode uitjes.

Tip: Leg de sate prikkers voor gebruik een paar minuten in water zodat ze niet verbranden op de bbq. 

Deel dit Recept!

Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken
Lees meer over ons.