1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5)
Laden...
3-4 Personen
20 min. + 40 min. wachttijd
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Midden-Oosters
Vegetarisch
Fairtrade Original Recept groenten kebab met muhammara

Dol op kebab, maar eet je liever een dagje zonder vlees of helemaal plantaardig? Deze heerlijke groentekebab is het leukst te maken op de barbecue.  Samen met de muhammaradip en misschien wat couscous of pita’s erbij, serveer jij een werelds gerecht.

Ben je fan van kebab? Bekijk dan ook eens onze andere recepten zoals de kip-kebab en de kebab gemaakt van gehakt.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika, in gelijke stukken

  • 1 gele paprika, in gelijke stukken

  • 2 el olie

  • 1 kleine aubergine, in dunne plakken

  • 1 kleine courgette, in dunne plakken

  • 2 rode uien, in parten

  • 1 el peterselie, fijngehakt

  • 1 pot gegrilde paprika’s, uitgelekt en in stukjes

  • 100 gr walnoten, fijngehakt

  • 1 rode peper, fijngehakt

  • 40 gr panko of paneermeel

  • 1 uit, fijngesnipperd

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 50 gr granaatappelpitjes

  • 1 el granaatappelmelasse

  • 1 el citroensap

  • 1 tl gemalen komijnpoeder

  • 3 el olijfolie

  • Peper en zout

En van fairtrade original:

Verder nodig: Ijzeren kebab/sjasliek/satéprikkers

Optioneel: wat couscous of pitabrood erbij.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Roer een eetlepel olie door de sambal en de honing zodat er een egaal papje ontstaat.

    Doe alle gesneden groenten (1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 kleine aubergine, 1 kleine courgette, 2 rode uien)  in een kom en verdeel het sambalsausje erdoor zodat alles goed verdeeld is.

  3. Rijg alle groenten om en om aan de prikkers en leg ze op een met bakpapier bekleedde ovenplaat. Laat de groentekebab in ongeveer 40 minuten gaar worden. Draai ze tussendoor een keer om.

  4. Maak ondertussen de muhammara:

    Stop 100 gr walnoten, 1 pot gegrilde paprika’s, 1 rode peper, 40 gr panko of paneermeel, 1 ui, 2 tenen knolfook, 50 gr granaatappelpitjes, 1 el granaatappel melasse, 1 el citroensap, 1 tl gemalen komijnpoeder, (houd wat granaatappelpitjes apart voor de garnering) in een keukenmachine en draai tot een smeuïge massa. Giet tijdens het draaien van de machine langzaam 3 el olijfolie erbij. Breng de muhammara op smaak met peper en zout en garneer met de achtergehouden granaatappelpitjes.

  5. Leg de groentekebab op een mooie schaal, bestrooi met de gehakte peterselie en serveer met de muhammara en (optioneel) couscous of pita.

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.