1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4)
Laden...
3-4 personen
30 min. + 60 min. wachttijd
60 minuten of langer
Hollands
Hoofdgerecht
Lunch
Thais
Vegan
Vegetarisch

Tadaaa, een take away topper! Neem deze heerlijke salade mee als lunch naar werk of school. Maak een aantal bakjes van te voren en geniet zo een paar daagjes van deze vegetarische parelcouscous salade met tonijn van bananenbloesem. Gebruik je plantaardige feta? Dan is de parelcouscous salade zelfs helemaal vegan! Bananenbloesem is namelijk het plantaardig alternatief voor vis, door zijn neutrale smaak en zachte structuur.

Meer salades om mee te nemen? Ga bijvoorbeeld voor spitskoolsalade met (vega) kip en mango of aardappelsalade met dressing van gele curry.

Ingrediënten

  • 200 gr parelcouscous

  • 1 vel nori, in repen geknipt

  • ½ komkommer, in halve maantjes (zaadlijst eruit)

  • 1 bakje cherrytomaatjes, in kwarten

  • 1 rode ui, in halve ringen

  • 80 gr zwarte olijven zonder pit

  • 100 gr (plantaardige)feta, in blokjes

  • 1 teen knoflook, gehakt

  • 8 el olijfolie

  • 2 el witte wijn azijn

  • 2 tl oregano

  • 2 el gehakte peterselie

  • 1 tl paprikapoeder

  • 20 ml water

Bereidingswijze

  1. Maak een marinade van olijfolie, water, sojasaus, paprikapoeder en de nori en roer hier de bananenbloesem door. Laat in ieder geval een uur marineren en schep af en toe om.

  2. Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking en spoel het goed koud.

  3. Maak een dressing door de knoflook, olijfolie, witte wijnazijn, honing en oregano door elkaar te roeren. Breng op smeek met peper en zout.

  4. Giet de bananenbloesem stukken af en laat even uitlekken. Verwijder de nori reepjes.

  5. Roer de dressing door de couscous en schep de komkommer, tomaatjes, rode ui, feta en olijven erdoor.

  6. Schep de salade in een kom en leg de helft van de bananenbloesem tonijn erop en bestrooi met de gehakte peterselie.

Tip: De bananenbloesem die overblijft zou je kunnen gebruiken voor de flammkuchen met gerookte zalm van bananenbloesem of maak er een salade van voor op brood met wat vegan mayonaise, lente-ui, appel en maanzaad.

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.