1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9)
Laden...
2-3
20 min. + 80 min. wachttijd
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Vegan
Vegetarisch

Een vlammend lekker gerecht: flammkuchen vegetarisch met bananenbloesem en rode ui! Flammkuchen, ook wel ’tarte flambée’ genoemd, valt op vele manieren te beleggen. Wellicht ken je ‘m met vlees of vis, maar vegetarisch is het juist ook echt een topper. De kracht zit in de eenvoud: een dunne knapperige bodem met enkele lekkere toppings en kruiden. That’s all! Deze vegetarische flammkuchen is binnen no-time gemaakt en een echt een feestje om te eten.

Meer vega of vegan recepten met bananenbloesem? Probeer eens: enchilada’s roja met bananenbloesem en snelle wok met spinazie en bananenbloesem!

Ingrediënten

  • 1 norivel in kleine stukjes geknipt

  • 1 vel flammkuche deeg 

  • 125 ml (plantaardige) crème fraîche

  • 1 rode ui in halve ringen 

  • Een bosje groene aspergetips

  • Bosje dille, grof gehakt 

  • Een handje rucola  

  • 2 eetlepels kappertjes, afgespoeld en uitgelekt

  • 2 tl liquid smoke 

  • 1 tl gerookte paprikapoeder 

  •  1 el olijfolie 

  • Peper en zout 

  • 20 ml water

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Spoel de bananenbloesem goed en laat uitlekken. 

  2. Maak een marinade van de olijfolie, liquid smoke, paprikapoeder, sojasaus, nori en het water en roer hier de bananenbloesem door. 

  3. Zet de bananenbloesem een uurtje weg om te marineren. Schep af en toe om. 

  4. Verwarm de oven voor op 220 graden.

  5. Rol het deeg uit op een bakplaat (laat op het bakpapier liggen).

  6. Besmeer met de crème fraise en verdeel de groene aspergetips, rode ui en bananenbloesem erover.  

  7. Bestrooi met peper.

  8. Laat de flammkuchen in 10 a 12 minuten bakken in het midden van de oven. 

  9. Verdeel voor serveren wat dille en rucola over de flammkuchen en druppel er nog een beetje olijfolie over het geheel. 

Aanvullend: Liquid smoke kun je online bestellen. Geen liquid smoke in huis? Dan kan je ook een extra theelepel gerookte paprikapoeder toevoegen aan de marinade.  

Tip: Een heel blikje bananenbloesem is wellicht wat veel voor één flammkuchen. Je kunt wat je overhoudt bewaren op bijvoorbeeld te gebruiken als gerookte zalmvervanger in een salade, een pasta of door de spinazie. Of maak lekker twee flammkuchen!  

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.