1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7)
Laden...
4
20 min. + 75 min. wachttijd
60 minuten of langer
Hollands
Hoofdgerecht
Vegetarisch

Geen BBQ, zonder burgers! Toch? Met deze homemade courgette burgers steel jij als BBQ-chef de show. De courgette burgers zijn krokant van buiten en zacht en cheesy van binnen. De Thaise Groene Curry kruidenpasta brengt de burger op smaak en geeft een tikkeltje pit. Bak mooi bruin op de BBQ en enjoy! Let op: het is handig om al in de ochtend de keuken in te duiken voor de preppings.

Ingrediënten

  • 600 gr courgette (2 kleintjes), geraspt

  • 2 el muntblaadjes, fijngehakt

  • Rasp van 1 limoen

  • 50 gr rucola

  • 1 ei

  • 100 gr havermout

  • 50 gr geraspte kaas (Gruyère of parmenzaanse kaas)

  • 4 hamburger broodjes

  • 2 el mayonaise

TIP: Meer toppings kunnen natuurlijk altijd! Maak je broodje nog feestelijker met bijvoorbeeld: jalapeno, tomaat, komkommer en gefrituurde uitjes.

Bereidingswijze

  1. Steek de BBQ aan en wacht tot de kolen gaan smeulen. 

  2. Doe de courgette in een bolzeef en bestrooi met zout.  Laat 15 staan minuten staan en druk met de achterkant van een bolle lepel heel goed al het vocht eruit. Hoe meer vocht eruit is hoe steviger de burger.  

  3. Meng de kruidenpasta, courgette, limoenrasp, ei, havermout, kaas en munt goed door elkaar en laat dit minstens 1 uur zetten in de koelkast zodat de massa stevig wordt. Hoe langer hoe steviger de burgers. 

  4. Maak 4 burgers van gelijke grote. 

  5. Rooster de burgers ongeveer 15 minuten om en om op de BBQ tot ze mooi gaan kleuren.  

  6. Roer de sweet chilli saus door de mayonaise.

  7. Smeer de twee helften van het broodje in met de saus. Verdeel wat rucola over de onderste helft, leg de burger erop en dek af met de bovenste helft van het broodje.  

Deel dit Recept!

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.