1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3-4 personen
45 min.
couscous

Veel Marokkaanse families hebben hun eigen moestuintje waar ze hun eigen groenten verbouwen. Couscous is een gerecht wat veel families samen op vrijdag eten en daar horen groenten bij. Deze traditionele versie met groenten is licht gekruid met het rijke specerijenmengsel ras el hanout. Voel je je avontuurlijk? Ga dan eens voor deze vegan couscoussalade met pompoen of bereid eens een voedzame Marokkaanse soep ook wel bekend als harira soep. Vind nog meer inspiratie op speciale Arabische keuken pagina.

Ingrediënten

  • 2 wortels

  • 1 spitskool

  • 400 ml water

  • 1 courgette

  • 200 gr kikkererwten

  • 400 gr couscous

  • grote hand rozijnen

  • 1 el olijfolie

  • Zout & peper

  • 1 handje fijngesneden peterselie

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Snijd de groente in stukken. Breng in een hapjespan met deksel de wortel, spitskool, kruidenpasta en 400 ml water aan de kook.

  2. Voeg na 10 minuten koken de courgette en kikkererwten toe en laat afgedekt op matig vuur in nog ca. 10 minuten gaar koken. Af en toe roeren.

  3. Roer voor het serveren de rozijnen erdoor. Wel de couscous volgens verpakking met een snufje zout en een eetlepel olijfolie.

  4. Meng de couscous met het groentemengsel inclusief het resterende kookvocht in een warme schaal.

  5. Bestrooi met fijngesneden peterselie.

Smaak begint bij de oorsprong. Daar waar het zaadje de grond in gaat. Waar tropische regenbuien de rijstvelden onder water zetten en de zon het fruit rijpt.
Lees meer over ons