Fairtrade Original - Recept Barbacoa

Van maandag 4 tot en met zondag 10 maart 2024 spelen groenten weer de hoofdrol in onze keuken, want dan is weer de nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Met goed gekruide recepten hoef je echt niks te missen als je een dagje vlees laat staan. En dat is fijn, want zo help je ongemerkt ook onze planeet.

Wist je dat? Als je een jaar lang één dag in de week vegetarisch eet, bespaar je 1000 liter water! Maar er zitten nog veel meer voordelen aan het minder eten van vlees en zuivel: zo draag je positief bij aan dierenwelzijn én zijn meer groenten altijd een goed idee voor je gezondheid. Meer informatie over De Nationale Week zonder Vlees & Zuivel vind je op hun website.

100% plantaardige kruidenpasta's

Al onze kruidenpasta’s zijn gemaakt van alleen plantaardige ingrediënten. Dat maakt ze niet alleen geschikt voor vleeseters en flexitariërs, maar ook voor vegetariërs en veganisten. Kortom, voor iedereen die van lekker eten houdt! Ons assortiment bestaat uit verschillende kruidenpasta’s afkomstig uit wereldkeukens met smaken uit Thailand, Sri Lanka, India en Indonesië. Heb jij ze al eens geprobeerd? Combineer ze met jackfruit, bananenbloesem, kokosmelk, noedels of rijst, voor een makkelijke maaltijd zonder vlees. Benieuwd naar smaken van al onze kruidenpasta’s? Je vindt ze hier.

Van alle markten thuis: Young Jackfruit

Een week zonder vlees gaat perfect met Young Jackfruit of Pulled Young Jackfruit. Het meest bekende gerecht van deze culinaire vleesvervanger is misschien wel vegan pulled pork, maar je kunt er ook heel goed vegetarische stoofjes of taco’s mee maken. Deze vezelrijke Aziatische vrucht is 100% plantaardig en heeft de bite van vlees. Jackfruit is zelf neutraal van smaak, waardoor je het goed kunt kruiden en marineren. Je vindt onze Young Jackfruit en Young Pulled Jackfruit in het peulvruchtenschap bij jouw supermarkt.

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.