Fairtrade Original - Recept Barbacoa

Van maandag 8 tot en met zondag 14 maart 2021 spelen groenten weer de hoofdrol op ons menu, want alweer voor de derde keer op rij doen we mee aan de nationale Week Zonder Vlees. Waarom een week zonder vlees? Omdat we je graag met allerlei recepten laten zien dat je echt niets hoeft te missen als je een dagje vlees laat staan. En dat is fijn, want zo help je ongemerkt ook onze planeet.

Als je een jaar lang één dag in de week vegetarisch eet, bespaar je bijvoorbeeld 1000 liter water. Ook draag je positief bij aan dierenwelzijn én zijn meer groenten altijd een goed idee voor je gezondheid. Meer informatie over de De Nationale Week zonder Vlees vind je op hun website.

Week zonder vlees

100% plantaardige kruidenpasta's

Al onze kruidenpasta’s zijn gemaakt van alleen plantaardige ingrediënten. Dat maakt ze niet alleen geschikt voor vleeseters en flexitariërs, maar ook voor vegetariërs en veganisten. Kortom, voor iedereen die van lekker eten houdt. Ons assortiment bestaat inmiddels uit 20 verschillende kruidenpasta’s afkomstig uit wereldkeukens met smaken uit Thailand, India, het Midden-Oosten en Mexico. Heb jij ze al eens geprobeerd? Combineer ze met onze jackfruit, kokosmelk, noedels of rijst, voor een makkelijke maaltijd zonder vlees! Benieuwd naar smaken van al onze kruidenpasta’s? Je vindt ze hier.

week zonder vlees

Van alle markten thuis: Young Jackfruit

Een week zonder vlees gaat perfect met Young Jackfruit. Het meest bekende gerecht van deze culinaire vleesvervanger is misschien wel vegan pulled pork, maar je kunt er ook heel goed vegetarische stoofjes of taco’s mee maken. Deze vezelrijke Aziatische vrucht is 100% plantaardig en heeft de bite van vlees. Jackfruit is zelf neutraal van smaak, waardoor je het goed kunt kruiden en marineren. Je vindt onze Young Jackfruit in het peulvruchtenschap bij jouw supermarkt.

Waar smaak begint
Lees meer over ons.