1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 -3 personen
20 min. + 40 min. wachttijd
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recept zuurvlees van jackfruit met zoete-aardappelfriet 3

Houd jij ook zo van die gure donkere dagen met de hele middag een pannetje lekker pruttelend op het vuur? De geuren van laurier, kruidnagel en tijm die zich door het huis verspreiden? Maak dan eens dit Limburgs zuurvlees! Deze variant van Limburgs zuurvlees is door de jackfruit helemaal vegetarisch. En ook de frietjes van zoete aardappel maken dit gerecht net even anders dan het klassieke patatje stoofvlees.

Ben jij een fan van de klassiekers, maar dan net anders? Probeer dan eens vega-varianten van Surinaamse Roti, Thaise pad thai of Indonesische rendang.

Ingrediënten

  • 2 el bloem

  • Zout en peper

  • 50 gr (plantaardige) margarine

  • 4 uien

  • 4 el rode wijnazijn

  • 4 el balsamicoazijn

  • 6 jeneverbessen

  • 4 kruidnagels

  • 4 laurierblaadjes

  • 5 takjes tijm

  • 3 plakken ontbijtkoek

  • 2 el appelstroop

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Spoel de stukjes jackfruit goed af, dep droog en snijd in grove stukken. Snipper de ui.

  2. Doe de jackfruit samen met het bloem en peper en zout naar smaak in een kom. Schud het geheel om zodat alle stukjes bedekt zijn met het bloem mengsel.

  3. Verwarm de margarine in een braadpan en bak de jackfruit rondom bruin. Haal de jackfruit uit de pan en bak nu hierin de uien zacht en bruin op middelhoog vuur.

  4. Doe de jackfruit weer terug in de pan en roer de wijn, het azijn en de specerijen erdoor. Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de stoof op heel laag vuur zachtjes pruttelen tot de helft van het vocht is ingekookt. Dit duurt ongeveer een half uur.

  5. Verwijder de kruiden en specerijen en roer de appelstroop door de stoof tot alles is opgelost. Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en roer net zolang tot deze uit elkaar is gevallen en de saus gaat binden. Wanneer de jackfruit nog niet helemaal uit elkaar gevallen is kun je het met twee vorken iets uit elkaar trekken.

  6. Lekker met zelfgemaakte friet van zoete aardappel en een volle kruidenmayonaise.

Alle ingrediënten worden zo direct mogelijk bereid en verpakt, zodat de originele smaak bewaard blijft tot in jouw keuken
Lees meer over ons