1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7)
Laden...
4 personen
20 min.
30 minuten of korter
Lunch
Nagerecht
Ontbijt
Tussendoortje
Vegetarisch
Fairtrade-Original-Recept-Kokosbrood-met-gebakken-ananas-en-room-scaled

Dit gerecht kan eigenlijk altijd: als feestelijk ontbijtje, brunch, lunch of serveer het als dessert. Romig door de kokosmelk, friszoet door de ananas en net even anders door de kruiden. Houd je van een beetje pit? Spice it up met de de chili flakes.

Bevalt de kokosroom je? Probeer dan ook eens deze vruchtencrumble met kokosroom en noten of deze pindakaaspudding met avocado en kokosroom.

Ingrediënten

  • 2 eieren

  • 8 dikke plakken oud wit brood

  • 1 tl gemberpoeder

  • 1 tl kaneel

  • Snuf zout

  • 1 el kokosrasp

  • Voor de room

  • 1 el suiker

  • 1 vanilleboon (het merg)

  • Optioneel

  • Chili flakes

  • Munt

Bereidingswijze

  1. Doe de eieren samen met de kokosmelk, gemberpoeder, kaneel, beetje zout in een kom en schep hier eventueel een beetje siroop uit het blik van de ananasschijven bij. Roer alles tot een glad beslag.

  2. Voor de room is het belangrijk dat de kokosmelk een avond voor gebruik in de koelkast is gezet. Door de kou ‘splitst’ de kokosmelk in een vast en waterig gedeelte. Schep voor de room de vaste kokosroom af van het waterige gedeelte en klop samen met de suiker en het vanillemerg met een mixer tot een lobbige room. De laag vaste kokosroom krijg je het beste door het blik een nacht van te voren in de koelkast te zetten.

  3. Snijd het brood in gelijke stukken van ongeveer 5 centimeter. En week deze kort in het beslag.

  4. Verwarm een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak hierin de stukken brood om en om tot ze mooi bruin zijn. Bestrijk als laatst de stukjes brood aan 1 kant met een beetje honing en draai ze nog een keer om zodat ze een mooi knapperig kostje krijgen.

  5. Verwarm een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak hierin de stukken brood om en om tot ze mooi bruin zijn. Bestrijk als laatst de stukjes brood aan 1 kant met een beetje honing en draai ze nog een keer om zodat ze een mooi knapperig kostje krijgen.

  6. Leg het brood op een schaal en bestrooi met de kokosrasp. Bak in dezelfde koekenpan de ananasschijven kort om en om in wat kokosolie tot ze licht gaan kleuren.

Tip: Heb je wat kokosmelk over? Je kunt het heel handig invriezen in een ijsklontjesvorm.

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.